Passie Pensioneert Nooit voor Freek Potman

Wat is mijn grootste passie in mijn werk? Muziek maken en optreden en dingen organiseren waar ik alle acts die ik zelf leuk vind uitnodig!

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Release party’s van eigen werk komen enorm in de buurt! Eindelijk al je nieuwe werk spelen, waar je veel energie en geld in hebt gestoken, voor vrienden, familie en fans. En bij voorkeur ook mét familie en vrienden op het podium.

Wat is mijn grootste angst? Die is meestal van korte duur en die duurt ongeveer 10 minuten. De minuten vóór een optreden.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? De gezelligheid, het rondreizen, spelen met anderen, kijken naar anderen.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Ik ben erg chaotisch en lui.

Wat is mijn grootste valkuil? Ik wil vaak teveel dingen in een te korte tijd (vooral in de studio).

Wanneer zou ik liegen? Als ik iemands gevoelens niet wil kwetsen.

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste? Bruce Springsteen, Daniël Lohues, Thom Yorke, Rick Rubin, Will Oldham, Beth Gibbons, Nick Cave

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? Onderhandelen, en belastingrandzaken. Daar heb ik tegenwoordig gelukkig een boeker en een boekhouder voor :-).

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Ik denk tijdens het afmixen van mijn 1e album.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Ik denk dat ‘t erg vroeg is om daar een mening over te hebben, ik hoop gewoon dat ‘t waar is.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Iets meer focus en discipline.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe? Dat is lastig kiezen tussen mijn album maken met behulp van crowdfunding of spelen op het hoofdpodium van Paradiso en spelen op festival Noorderzon, waar ik al jaren verliefd op ben.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken? Ik zit momenteel in Canada, dat bevalt erg goed. Maar vorige week zat ik in New York, das ook best ok, beetje druk misschien.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting? Mijn rijbewijs, dat heeft een godsvermogen gekost 🙂

Wat is mijn meest markante karakteristiek? Super sociaal en mensenschuw te gelijk.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad? Half dronken op de fiets naar huis.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad? Cafe Tilt en Cafe de Stad. Oeh en Kimade.

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe? De biografie van Anthony Kiedis vond ik erg interessant, heel eerlijk, een stuk eerlijker dan die van Keith Richards bijvoorbeeld. Ik gebruik nooit drugs (bijna nooit) en dit boek is een goede reden daarvoor.

Wie zijn mijn favoriete schrijvers? Hunter S. Thompson, Cormac McCarthy

You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag? Teveel, “Exit Music” van Radiohead mag, of “To leave something behind” van Sean Rowe of “Kraaien” van Krang (Andre Manuel), maar liever nog kiest het aanwezige gezelschap iets moois, ik ben er tóch niet echt bij. Althans, als dit over begrafenis muziek gaat. Als dit over de laatste dag in leven gaat dan keur ik Situations Complications van Caesar, alle akoestische dingen van Springsteen en het nieuwe album van Kim Janssen ook goed. Maar dat kan volgende week weer allemaal anders zijn.

Wie is mijn held of heldin in fictie? Soundwave! De jaren ’80 versie, niet uit de nieuwe films.

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life? Bruce Springsteen, Arjen Robben, Jim Jefferries, Ferran Adriá

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien? Pusher (deel 1) als je je kut wil voelen, Amelie als je vrolijk wil worden.

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij? Ik wou dat ik er was.

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk? Een zeer grote! Van muziek kan ik (nog niet) leven, maar de baan die ik er naast heb moet wél enigszins met creativiteit te maken hebben.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Vita, mijn vriendin en mijn ouders

Met wie zou ik in 2017 graag willen werken? Realistisch gezien met Judy Blank, Lieke Dijkstra, Thailo en Kool Kids Go Home, hypothetisch gezien met Daniël Lohues en Springsteen.

Naar welk project, in 2017, kijk ik uit? Ik zit nu in Canada om lekker liedjes te schrijven en wat te spelen hier en daar. Ik hoop dat daar genoeg uitkomt om in het najaar wat moois op te nemen met o.a. bovengenoemde mensen. En verder naar Back Roads, een festival wat ik met een maatje organiseer in Utrecht.

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2017 Had ik Springsteen al een keer genoemd? Realistisch gezien, iedereen waar ik nog fan van moet worden.

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2017? Op dingen als Spotify e.d. En in het écht op mijn festival Back Roads in Utrecht (24-september), samen met een stuk of 15 andere acts, die ik samen met goeie vriend Dikkie de Rooij, hand selecteer.

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen? Lou(rens) Leeuw!

Hoe kun jij contact met mij opnemen? Potmanjr@gmail.com/ Jim van Kooten: jim@postulartmusic.com – boekingen & management

youtube : https://www.youtube.com/watch?v=hR__pvcPp1Q Spotify: https://open.spotify.com/artist/1YEIrR3dKJhxGk9X6DHDvC

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s