Passie Pensioneert Nooit voor Peter Laanen

Wat is mijn grootste passie in mijn werk? Jonge mensen te inspireren en te begeleiden. Mijn kennis (wat ik geleerd heb), inclusief successen en tegenslagen, over te dragen aan mensen van welke pluimage dan ook.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Complete vrijheid om met mijn vrouw te genieten van de alledaagse dingen des levens. Kan reizen naar het buitenland zijn of lekker de Loosdrechtse plassen op met ons sloepje.

Wat is mijn grootste angst? Een van mijn kinderen te verliezen.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? Telkenmale nieuwe mensen ontmoeten en hun verhalen/ervaringen tot me nemen. Het bijhouden van de razendsnelle veranderingen in deze tijd.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Mensen niet uit laten praten wanneer ik het einde van hun relaas al na 30 seconden door heb.

Wat is mijn grootste valkuil? Mijn decennia lange liefde voor mijn kluppie Sparta Rotterdam.

Wanneer zou ik liegen? Wanneer mijn gezin in de knel komt.

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste? Elon Musk. Richard Branson.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? Files onderweg naar een bestemming ver van mijn woonplaats.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Of het nu mijn eigen bedrijf (Multi Function Computers 1976-1986) was in Culemborg of mijn start in de automatisering bij het Amerikaanse leger in Rotterdam (1967-1971), het maakte niet uit, ik was happy. Dat geldt ook voor alle buitenlandse activiteiten: Arcade, Dusseldorf 1995-1998, Ex’pression College en het NBSO, alsmede Laanen -The Brand, alles in Californie, van 1998 tot mei 2016.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Wanneer dat gevoel er niet meer is je net zo goed met leven kan stoppen!

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Soms ben ik wat ongeduldig, dat kan wel een tikje minder.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe? Beursgang van Multi Function Computers in 1986.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken? Momenteel ben ik perfect gelukkig in Loosdrecht. Overigens gold hetzelfde in Californie.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting? Mijn 1959 Seeburg jukebox, gevuld met alle 45 toerenplaatjes die ik sinds de zestiger jaren wereldwijd meegesjouwd heb.

Wat is mijn meest markante karakteristiek? Het snel inschatten van een situatie.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad? ‘s Ochtends wanneer ik wakker word en nog niet zo nodig uit bed moet.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad? Het Drechthuis in Loosdrecht.

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe? ‘Terug naar Oegstgeest’ van Jan Wolkers, boeiend en realistisch. Dat laatste heeft me meer doen verdiepen in de maatschappij waar we nu (en toen) in leven. ‘Hit Men’ van Fredric Dannen heeft mij veel goed gedaan gedurende mijn carriere in de platen business.

Wie zijn mijn favoriete schrijvers? Jan Wolkers. Richard Ben Cramer. Ludlum.

‘You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag? In my life – The Beatles I love you, that’s all I know – Art Garfunkel Why worry – Dire Straits

Wie is mijn held of heldin in fictie? Superman.

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life? Richard Branson. Angelina Jolie. Elon Musk.

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien? One flew over the cuckoo’s nest.

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij? Geen zorgen dat een budget mijn creatieve uitingen belemmert.

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk? Kunst geeft inspiratie, maar brengt ook rust, vooral ook omdat leven en werk bij mij verstrengeld is.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Mijn jongste broer en mijn jongste zoon. Mijn echtgenote is zowel mijn sponsor (de succesvolle vrouw achter….) als partner in crime.

Met wie zou ik in 2017 graag willen werken? In het algemeen met inspirerende jonge ondernemers.

Naar welk project, in 2017, kijk ik uit? Elke presentatie/lezing die ik accepteer verschaft me vreugde en zie ik naar uit.

Welke stappen zou je extra zetten met jouw onderneming wanneer je een paar miljoen extra had om te investeren in 2017? Investeren in ondernemingen en mensen die het beste met de aarde en haar mensen voor hebben.

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2017 Zonder arrogant te willen zijn, maar de meeste mensen die ik wil ontmoeten, ontmoet ik ook.

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2017? Volg mij op twitter @TheTrueDutchman of stuur een link request op LinkedIn naar Peter Laanen. Dat zijn de kanalen waar ik mij professioneel op uit.

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen? Jan Abbing die nog steeds onder de artistennaam JJ Johns in de Algarve optreedt.

Hoe kun jij contact met mij opnemen? Mail me op Peter@Laanen-theBrand.com

Mini documentaire (Engels) 1+2 op YouTube:

https://www.youtube.com/watch?v=K-pY9Cu-EAI&t=208s https://www.youtube.com/watch?v=37qe5NtAX6E&t=191s

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s