Passie Pensioneert Nooit voor Nico Vrielink

Wat is mijn grootste passie? Mijn passie is eender gebleven vanaf mijn prille jeugd , toen mijn vader me op 10-jarige leeftijd liet plaatsen op een Belgische kunstacademie , nu dus 48 jaar geleden, en dat is schilderen en tekenen , ondanks het feit dat ik ook ooit 12 verschillende beroepen heb gehad , waaronder onderwijzer , leraar . Het heeft me geleerd door te zetten en naar niemand te luisteren behalve mezelf .

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Vrijheid . Achter de ezel zitten,luisteren naar Bach , stokbrood-kaas-worst-glas wijn voor de open haard, goed boek lezen , uitzicht over de valleien in Frankrijk , vrijen met mijn lief, nog een glas wijn maar nu met oesters, mijn zonen omarmen en kussen en vele uren met ze praten , eten op strand in Bali .

Wat is mijn grootste angst? Vliegen in een economy class vlucht met mijn 2 meter lengte . Vanuit Bali naar Europa is een klote eind iedere keer , dus ik trakteer mezelf wel eens op beters .

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? Mijn intimiteit met de verf, het doek . De reuk van olieverf . De vrijheid die ik mezelf permitteer terwijl ik aan het werk ben , helemaal alleen en toch communiceer met de wereld daarmee . De streek met penseel , de lijn die ik zet met potlood in inmiddels mijn uniek handschrift .

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Heb ik die? Haha.. zou ik aan mijn vriendin moeten vragen . Misschien meer bezig zijn met mijn werk dan met de rest van de wereld . Ik ben allereerst getrouwd met mijn werk.

Wat is mijn grootste valkuil? Ik verhuis graag….inmiddels al 22 keer. Nu wonend op Bali, al 12 jaar, wil ik eigenlijk wel weer weg . In verschillende landen gewoond en iedere keer neemt het veel energie en tijd in beslag . Ik ben een gigantische dromer . Ik wil altijd een vakantie gevoel hebben, daar waar ik woon en dat gevoel is nu inmiddels weer weg na zo lang op dit eiland gewoond te hebben.

Wanneer zou ik liegen? Ik lieg niet, maar verdraai wel zelden iets om zaken in goede banen te leiden.

Welk rolmodel heeft de grootste invloed op mij gehad? Legio kunstenaars zijn van invloed geweest op mijn werk, met name een Gustave Courbet in de 19e eeuw, maar vele, vele anderen ook . Verder leef ik gewoon mijn eigen leven : als vader trots als een pauw op mijn 2 zonen en ik als zoon van mijn ouders trots op hen.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? Werken in opdracht . Ik verlies een gedeelte van mijn vrijheid daarmee . Niet dat ik me daar druk om maak: het hoort soms bij het vak.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Ik ben meestal wel gelukkig met mijn werk , maar niet als ik terug kijk. Een hoop rotzooi gemaakt in het verleden , maar dat betekent tegelijkertijd ook dat ik groei en vooruit ga met dat wat ik doe . Ik ben erg kritisch over mijn eigen schilderijen

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Ik ben schilder voor het leven en uiteindelijk hoop ik ooit in de laatste week van mijn leven het beste schilderij te maken.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Tien kilo minder…..

Welk beroep zou ik hebben in een volgend leven? Dat zouden er velen kunnen zijn , maar bijna alles met vingers, handen en talent . Een smid zijn lijkt me prachtig , archeoloog, pianist , maar als het weer schilder zou worden dan zou me dat ook prima liggen

Wat is mijn grootste professionele prestatie? Het gehele oeuvre waar ik al tientallen jaren mee bezig ben. Het is een reis door mijn persoonlijk kosmos, tot dat de deuren gaan sluiten.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg, in mijn stad? In mijn hoofd en het maakt niets uit waar ik ben.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken, in mijn stad? Iedere plek in de wereld waar ik me gelukkig voel , alles tussen New York en Tokyo , maar vooral met wie je eet en drinkt . Soms maakt het niet uit wat je eet , maar met wie.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? De vrouwen in mijn leven.

Met wie zou ik in de toekomst graag willen werken? Ik werk graag alleen en heb daar verder niemand voor nodig. De laatste keer dat ik voor een baas werkte , was toen ik zelf doceerde op een kunstacademie op 24 jarige leeftijd

Naar welk project, in de nabije toekomst, kijk ik uit? Nieuw boek , begin volgend jaar 2017 over mijn werk . Dat wordt boek nummer 11.

Welk rolmodel zou ik graag willen ontmoeten en spreken? Alle overleden schilders , schrijvers , muzikanten….mijn ouders weer eens.

Ga ik pensioneren van dit werk en leven waar ik van houd? Ik ken het woord pensioneren niet en kan me niet voorstellen ooit op te houden met wat ik doe. Voor mijn gevoel groei ik nog steeds en ben altijd bezig met verandering in mijn werk . Geen tijd om het erbij te laten .

Hoe kun je contact met me opnemen?

nicovrielink.art@gmail.com

http://www.nicovrielink.eu of Facebook

Je kunt hier een boek van Nico Vrielink kopen.  Koop je het via deze website bij bol.com stimuleer je het Passie Pensioneert Nooit project omdat wij partner zijn van bol.com

1001004002628718

Koop het boek hier

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s