Passie Pensioneert Nooit voor Hans Mestrum

Wat is mijn grootste passie in mijn werk? Het door middel van authentieke, korte videoblogs in beeld brengen van een boeiend verhaal van mensen over hun bedrijf, product, dienst, ervaring, passie, evenement etc.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Wanneer ik flow ervaar. Dat kan zijn bij het maken of editen van een video, maar ook bij het beluisteren van mooie muziek, een wandeling in de natuur, het zien van een tv-programma wat ergens over gaat of een goed gesprek.

Wat is mijn grootste angst? Eigenlijk heb ik die niet meer. Vroeger was ik wel eens bang mijn baan te verliezen, maar nu na 38 jaar werken is die angst weg.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? Het omgaan met mensen en de trots die mensen ervaren na het bekijken van een video-opname over/van hen zelf. Mensen voor het voetlicht brengen en ze laten groeien en openen tijdens een video-opname is prachtig. Het bewerken van dergelijke video’s is dubbel genieten.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Ik wil en denk vaak te snel en verwacht dan dat anderen dat tempo volgen. Ik wil wel eens teveel de helper zijn waardoor dat drammerig over kan komen. Dan ben ik een soort evangelist.

Wat is mijn grootste valkuil? Ik ben soms naïef door mijn enthousiasme en positieve instelling. Daarbij verwacht ik dan dezelfde positieve energie terug te krijgen van anderen en krijg dan regelmatig de kous op mijn kop.

Wanneer zou ik liegen? Als iemand met verkeerde intenties mij of mijn dierbaren wil beschadigen.

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste? Herman Wijffels, als dienend leider.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? Regels, procedures, controle, hiërarchie, managers die passie in de weg staan. Ofwel het uitgaan van controle en angst in plaats van loslaten en liefde.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Een aantal jaren geleden toen ik een directeur had die me ruimte gaf in vertrouwen en mijn talenten, energie, positivisme en passie waardeerde en stimuleerde. En daarnaast een dienend leider was in plaats van een controlerende manager. Ook was ik gelukkig toen ik directeur was van een opleidingsinstituut dat ik op had gezet en waar ik geprobeerd heb een bijzondere (positieve) sfeer te creëren zodanig dat klanten dat konden ervaren en het een concurrentievoordeel was.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Passie blijft altijd stromen, ook al is het soms een klein ondergronds stroompje. Het komt toch altijd weer bruisend boven en voedt me dan weer. Het leven en werken vanuit mijn passie geeft mij energie, wat anderen ook voelen en voeden.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Ik ben Hoog Sensitief en voorvoel, voorzie en doorzie ontwikkelingen en handelingen van mensen. Dat is niet altijd handig, want niet iedereen voelt en ziet dan dezelfde dingen als ik (aankomen). Ik toon dan soms onbegrip, terwijl afstand, begrip, meevoelen en meebewegen handiger is.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe? Phoe. Dat is lastig. Ik ben niet zo’n op-de-borstklopper. Maar ik ben er eigenlijk wel trots op dat de directeur die me enkele jaren geleden leiding gaf, nog steeds aan geeft dat ik destijds de hogeschool op de kaart heb gezet met mijn videoblogs en social media en mij een informeel leider vindt die veel invloed heeft op zijn omgeving. Ik maakte destijds meer dan 200 videoblogs per jaar en dat heeft de organisatie naar buiten gekanteld en zichtbaar gemaakt. Het beïnvloedde de interne cultuur positief en vergrootte het externe netwerk.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken? Ergens dichter bij de natuur. Bijvoorbeeld in Afrika of Fins Lapland. En daarbij dan de plek van de nietige mens in de overweldigende natuur in beeld brengen.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting? Mijn herinneringen en ervaringen als zanger bij een jongenskoor dat regelmatig (radio en t.v.) optredens gaf en en elke zondag de Hoogmis verzorgde. Die muziek, verbondenheid, vriendschap en spirituele ervaringen hebben me gevormd.

Wat is mijn meest markante karakteristiek? Het onzichtbaar aanwezig zijn maar toch sturend bij video-opnames. En het zien en naar boven kunnen halen van talenten van anderen en hen vertrouwen kunnen geven. Dan ben ik een soort coach.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad? De beste ideeën krijg ik net voor het ontwaken, in het schemergebied tussen slapen en wakker zijn. Ik drijf dan op mijn dromen maar zie ook de werkelijkheid. Maar dat is dus binnenshuis 😉 Buitenshuis krijg ik de beste ideeën als ik door het dorp wandel, probeer te kijken als iemand die er nog nooit is geweest en dan gewone mensen hun gewone dingen zie doen. Ik zie dan vaak nieuwe onderwerpen en heb dan out-of-the-box ervaringen.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad?Restaurant Plein 2 is een heerlijke lokatie om te vertoeven. Stijlvol, gezellig en kwalitatief goed eten voor een mooie prijs.

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe? Oei dat zijn er best veel. Het boek Synchroniciteit van Jaworski heeft me tot inzicht gebracht wat zinvol toeval is. Het boek Dienend Leider van Greenleaf bracht me in aanraking met Servant Leadership wat voor mij een eye-opener was omdat die manier van (dienend) leiden zo dicht staat bij wat ik zelf vind wat leidinggeven is en hoe ik het zelf deed zonder dat te weten.

Maar het boek wat de grootste invloed had op mij was het boek Logica van het Gevoel van de filosoof Arnold Cornelis. Zijn beschrijving van de werkelijkheid en de toekomst heeft mij veel inzicht gegeven. Het op weg zijn naar een tijdperk van Communicatieve Zelfsturing waarbij we uit een tijdperk komen van Sociale Regelgeving herken ik elke dag weer. De turbulentie die een dergelijke overgang met zich meebrengt ervaren we nu. Ik noem dat de Tussentijd. Herman Wijffels noemt het de overgang van het stoplichtentijdperk naar het tijdperk van rotondes.

Wie zijn mijn favoriete schrijvers? Als ik me wil verliezen in een (ont)spannend boek dan lees ik graag boeken van Nicci French, Simone Vermeer, Stieg Larsson e.d.

‘You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag? Blackstar van David Bowie. Daarin hoor je zijn afscheid van het leven. Het raakt me diep als ik dat beluister. Ook zou ik dan graag Pink Floyd willen beluisteren omdat het iets mystieks heeft. Je kunt er mooi op “wegdrijven”.

Wie is mijn held of heldin in fictie? Oef. Grappig, de eerste die me te binnen schiet is Inspector Morse 😉 Eigenzinnig, tegendraads, onafhankelijk, intelligent, vasthoudend en vastberaden, creatief zoekend, vrijdenker.

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life? Sven Kramer en Irene Wust als topsporter. Arnold Cornelis als filosoof en Herman Wijffels als dienend leider.

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij? Financiële vrijheid maakt het makkelijker om te creëren omdat je dan niet naar randzaken hoeft te kijken en je je eigen ding kunt doen. Maar het werken vanuit passie heeft niet zoveel te maken met financiële vrijheid, meer met creatieve vrijheid.

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk? Ik houd van mooie dingen, zoals een mooi schilderij of een mooi beeld. Ik kan genieten van mooie muziek, zowel klassiek als modern. Ik kom graag in een theater. De zangkunst heeft me gevormd als zanger bij een jongenskoor en later als counter-tenor bij een mannenkoor en musicalzanger bij een theaterkoor.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Mijn vrouw. Zij stimuleert me om dat te doen wat ik graag wil maar wel met beide benen op de grond.

Met wie zou ik in 2017 graag willen werken? Alle mensen die graag een videoportret van zichzelf willen hebben zoals deze geschreven verhalen hier zou ik graag willen ontmoeten. Dus indringende, persoonlijke videogesprekken. Ik heb daarbij niet specifiek iemand op het oog, maar zou graag willen werken met mensen die zo’n verhaal willen vertellen voor mijn camera.

Naar welk project, in 2017, kijk ik uit? Het uit laten groeien van mijn eigen bedrijf Hans ON Experience waarbij ik passie en inkomen kan samen laten komen.

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2017 Nic Askew. Hij maakt bijzondere en indringende videoportretten van mensen die hij Soul Biographies noemt.

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2017? Je kunt mij vinden via http://www.hansonexperience.com en via allerlei social media (zoek op hans mestrum of hansonexperience op google). Daarnaast vind je me op youtube hans mestrum. Als je me graag een mailtje stuurt kan dat natuurlijk via hans@hansonexperience.com Ik hoop jou te mogen begroeten bij een videofilm productie die ik graag voor je maak. Je kunt daar alles over lezen op mijn website Hans ON Experience

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen? Nic Askew. Herman Wijffels.

Hoe kun jij contact met mij opnemen? Via hans@hansonexperience.com, Hans ON Experience, LinkedIN, Facebook

http://www.hansonexperience.com https://www.facebook.com/hans.mestrum https://www.linkedin.com/in/hansmestrum/ https://www.youtube.com/hansmestrum https://twitter.com/hansmestrum https://vimeo.com/hansonexperience

Download mijn Gratis e-book: 37 tips voor de video-doe-het-zelver http://bit.ly/37tipsebook

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s