Passie Pensioneert Nooit voor Peter Leuhof

Wat is mijn grootste passie in mijn werk? Het vormgeven van branding en communicatie campagnes voor organisaties. Na analyse van de cultuur, markt en ambities mag ik dat vertalen in hun presentatie en profilering naar buiten toe. In de juiste sfeer, thema’s, beloften, woorden en beelden. Dat analyse- en creatieproces is werkelijk heerlijk werk!

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Het bewust ervaren van innerlijk vrede en volledige balans. Te-vreden-heid. Acceptatie van dit ene unieke moment. Zoiets. Dat kan in gezelschap, bij het luisteren naar muziek, bij het kijken naar een vogeltje, tijdens het indelen van een advertentie voor een klant of bij een kunstwerk dat ‘klopt’ (zonder te weten waarom).

Wat is mijn grootste angst? Dat m’n observaties, emoties, kennis en indrukken niet meer tot nieuwe ideeën, vragen, vormen, theorieën of ‘gekke creatieve’ invallen leiden en mijn hoofd ermee stopt als het ware. Het idee alleen al…

Waar houd ik het meest van in mijn werk? De meest passende uitingen creëren, binnen kaders. Door proberen, combineren, assembleren of componeren. En nieuwe betekenis geven aan op zich betekenisloze onderdelen. Zoals aan snippers hout in mijn kunstwerken. Of samen met een ontwerper een nieuwe huisstijl bedenken voor een bedrijf inclusief nieuwe naam en slagzin. Heerlijke uren zijn dat, die nooit als werk aanvoelen.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Ik denk hardop en brainstorm vaak. Dan is het soms verwarrend voor anderen of ik nu iets serieus meen of alleen maar iets poneer om een tegenreactie uit te lokken, of beide.

Wat is mijn grootste valkuil? Denken dat mijn humor altijd begrepen wordt.

Wanneer zou ik liegen? Zelden. Soms selecteer ik informatie. Leugentje om bestwil, vanwege de situatie of emotie bij een ander, kan ik goed begrijpen. Kom ik dan later op terug.

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste? Dat heb ik niet, persoonsbewondering. In mijn calvinistische opvoeding is mij bijgebracht geen mensen te ‘vereren’. Dat idee werkt lang door. Wel kan ik wat mensen maken, schrijven of doen zéér bewonderen. De muziek van Pink Floyd is geweldig. Maar ik heb daarom nog niks met David Gilmour ofzo.

Waar houd ik het minst van in mijn werk? Jezelf steeds moeten ‘verkopen’ en administratief werk.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Nog steeds en vaak. Ik heb het enorme geluk om leuk te vinden wat ik doe. Loondienst lag mij minder trouwens. Ik wilde steeds weten ‘waarom’ dingen ‘moesten’ en heb een hekel aan schijnheilig gedrag. Ik ben nu circa 20 jaar zelfstandige. Niet zonder zorgen; maar geen seconde spijt.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Dat als je dingen mag doen die bij je passen of van binnenuit komen, je nooit wilt stoppen daarmee. Ik voel geen enkele behoefte een vaste datum te plakken op mijn productiviteit.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Ach ja. Ik geef een ontwijkend antwoord: steeds minder.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe? Dat een advertentiecampagne uit mijn koker ooit wereldwijd werd getoond. Was best een prettige waardering En dat er al circa 30 jaar lang voldoende geld binnenkomt om voor ons gezin met de 4 mooiste kinderen eten en kleren te kopen, onderdak te betalen… etc. Dankzij die kinderen weet ik trouwens ook wat onvoorwaardelijke liefde is en hoe dat voelt. Is nogal fijn.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken? Een warme, lichte en ruime werkkamer in een huis op de heuvel, tussen wuivende palmen met een fenomenaal vergezicht en veel zonlicht.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting? Mensen bezit je niet, toch? Dus ik zeg niet: vrouw en kinderen. Mm, even denken. Ik heb een aantal surrealistische albumcover prints van fotograaf Storm Thorgerson hangen in mijn werkkamer. Mooi werk dat mijn fantasie prikkelt.

Wat is mijn meest markante karakteristiek? Observeren, onderzoeken, bevragen en dan optimaliseren via andere invalshoeken.

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe? De bijbel en In de ban van de ring. En heel veel stripboeken. De bijbel was ooit de enige en stellige Waarheid en In de ban van de Ring het mooiste avontuur ooit. Inmiddels geloof ik meer in alle ‘mogelijkheden’ dan religieuze ‘stelligheden’.

Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag? Graag nog heel veel. Ik draai dan Pink Floyd, Muse, Placebo, Dream Theater, Lennox, Rammstein, Tiesto, Coldplay, Bowie, Steven Wilson, Genesis, Kings of Leon, Led Zeppelin, Within Temptation…

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk? De blauwe mappen van Openbaar Kunstbezit uit de vorige eeuw waren het begin. Uren in gebladerd als kind. Inmiddels koop, maak en verkoop ik ‘t ook. Het leert me steeds om eerst te voelen en pas daarna rationeel te begrijpen. I love it. Ik kan uren kijken naar alles of niks.

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien? Ik hou van Science fiction, Fantasy, avontuur en thrillers. Hoogtepunten: In the name of te Rose (plaats, verhaal), Apocalyps now (de waanzin), The Matrix (daar zit véel in) en bijv. Blade Runner (beelden, muziek), Gladiator (actie, historisch). Plus uiteraard alle Tolkiens en Star Treks.

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij? Dat ik toch eens de loterij moet winnen.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Ik stel je graag voor aan: Wilma! Al 28 jaar mijn gezellin en anker. Zonder haar ben ik stuurloos.

Naar welk project, in 2017, kijk ik uit? Ik droom van een eigen exclusieve expositie met meerdere van mijn typische 3D werken.

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2017 Opdrachtgevers die hun aanbod of onderneming willen presenteren, vanuit hun unieke kracht en identiteit. En veel kijkers naar en kopers van mijn kunstwerken. Ha.

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2017? Galerie Montulet, Gouda. Of aan huis in mijn atelier te Waddinxveen of via Facebook. Of op afspraak bij jou uiteraard! Ik ontmoet je graag.

Ooit schreef ik een boek over authenticiteit. Het is te koop via bol.com:

Hoe kun jij contact met mij opnemen? Bekijk de websites: peetzen.com. yourbrandcoach.nl  pleu.nl  Email: peter@pleu.nl

Boodschap van de oprichters van Passie Pensioneert Nooit 

Bekijk het Passie Pensioneert Nooit Introductie seminar dat wij hebben ontwikkeld en dat maandelijks in diverse steden in Nederland wordt georganiseerd (Breda, Eindhoven, Utrecht, Rotterdam, Amsterdam, Den Haag, Den Bosch, Groningen) .

Klik hier voor meer informatie over dit seminar. 

Wordt een Friend: door een Friend te worden van Passie Pensioneert Nooit zul je gratis kunnen deelnemen aan het Passie Pensioneert Nooit introductie seminar. Om meer hierover te weten te komen bezoek onze Friends pagina.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s