Passie Pensioneert Nooit voor …..

Marcel Hoppenbrouwers

Wat is mijn grootste passie in mijn werk? De vaardigheid te mogen hebben en uitoefenen om zowel eigen kunst te maken als ook bestaande kunst te kunnen behouden. De schilderijen die ik maak zijn vaak een verhalende vertaling van wat er aan inspiratie langs komt en zijn uiteenlopend van onderwerp. Elk werk is voor de toeschouwer een unieke beleving met een eigen karakter. Het is daarnaast heel eervol bestaande kunst – in ernstig verval of beschadiging – weer in volle glorie hersteld te kunnen terug geven aan de eigenaars.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Een vluchtig moment van onbeschrijflijk welbehagen dat in veel verschijningsvormen kan plaats hebben, en het langst blijft hangen als het onbaatzuchtig wordt gegeven en ontvangen.

Wat is mijn grootste angst? Ik buig die vraag even om naar: ‘Wat zou je doen als je geen angst had?’ Adem halen.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? De diversiteit en uitdagingen die er uit voort komen, en de verwondering van zowel het ontstaansproces als het eindresultaat.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Ik vindt mezelf te gevoelig geworden voor stress en leer er beter mee omgaan.

Wat is mijn grootste valkuil? De neiging te blijven hangen in vragen en twijfels en zo mijn handelen uit te stellen tot het uiterste.

Wanneer zou ik liegen? Wat een moeilijke vraag! Ieders gedachten en beleving van waarheid zijn geconditioneerd door tal van persoonlijke en maatschappelijke aspecten. Waarheid is daarom subjectief, afgemeten aan algemeen goed gevonden normen en waarden. Het enige wat we kunnen doen is met de beste intenties het juiste nastreven, en daar schiet iedereen wel eens in tekort. Ikzelf niet minder dan andere mensen.

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste? De creatieven, de nieuwsgierigen, de inspirators, de onderzoekers, degenen die vragen stellen en ook kunnen beantwoorden.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? Er is altijd dat onbestemde gevoel van creativi-tijd te kort. Dat maakt me wel eens onrustig.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Alle momenten die tot zo ver hebben bijgedragen aan het bereiken van mijn ambities in de schilderkunst en kunst restauraties, maar ook erkenning ervaren van wat ik als kunstenaar wil laten zien en als restaurator tot het best mogelijke eindresultaat kan brengen.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Het zegt mij dat wat ieders passie ook mag zijn, die zoveel invloed heeft op wie je bent en wat je doet, dat het meer dan een deel van je leven is.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Niets, gewoon doorgaan met ontwikkelen en leven. Ik gun mezelf te zijn wie ik ben.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe? Digitaal exposeren van mijn werk in Manhattan en Times Square, New York.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken? Voorlopig is Maastricht prima, maar wie weet waar de toekomst mij nog voert.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting? Afgezien van creatieve gaven die ik als kunstenaar heb gekregen, heb ik geen bezit.

Wat is mijn meest markante karakteristiek? Ik kan nogal diep in allerlei gedachten zitten, waardoor mensen soms denken dat er iets aan de hand is. Daar staat een spraakwaterval tegenover als het gesprek over kunst of restauraties gaat.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad? Inspiratie of nieuwe ideeën komen op de meest onverwachte momenten, ongeacht locatie. Ik kan wel zeggen, dat de bijeenkomsten van de Societhé Vert daar veel meer in bijdragen, maar die vinden buiten mijn stad plaats.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad? Restaurant Napoli aan de Grote Markt in Maastricht, al kom ik er niet zo vaak.

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe? De meeste boeken waren over klassieke schilderkunst, die bij hebben gedragen aan mijn ontwikkeling op gebied van schilderen, maar ook boeken van Jung over psychologie op gebied van persoonlijke ontwikkeling en filosofie als van Rob Wijnberg. Die bieden een andere invalshoek op hoe je tegen verschillende zaken aan kijkt.

Wie zijn mijn favoriete schrijvers? Ik ben niet de boekenwurm, die van bepaalde schrijvers alles verslindt. Eerder een selectieve gelegenheidslezer.

‘You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag? Doe maar iets van Glenn Miller, maar ‘In the mood’ skippen we onder voorbehoud. Goed?

Wie is mijn held of heldin in fictie? Ik laat me wel eens inspireren door kindertekeningen, als er fictieve figuren in een schilderij komen. Kinderen zijn briljante vormgevers!

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life? Ik heb geen partner, dus de selecte groep familie en dierbare vrienden die bij me zijn.

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien? The Sunset Limited.

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij? Ik ga niet idealistisch doen over ‘het slijk der aarde’. We hebben er nu eenmaal mee te maken dat de wereld er mee werkt, en dus is er denkelijk niets mis mee om het middel te gebruiken dat de uitvoering van je projecten mogelijk maakt.

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk? Niet minder dan de hoofdrol. Niet dat er buiten een tube verf en een penseel geen leven is, maar de schone kunsten hebben bijna altijd mijn aandacht.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Dat zijn meerdere mensen, maar toch zeker mijn mam!

Met wie zou ik in 2017 graag willen werken? De mensen waar ik nu al mee werk. Een selecte groep dames en heren die zich mag uitbreiden tot een sterk netwerk.

Naar welk project, in 2017, kijk ik uit? Momenteel ligt de nadruk vooral bij het restauratiegebeuren, maar ik hoop dit jaar ook een mooie expositie te realiseren.

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2017? In elk geval in mijn atelier aan huis. Er kan daartoe een afspraak worden gemaakt. Wat er verder nog op de planning komt weet ik nog niet.

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen? David de Leeuw, Jean Gouders, Marc Rieu, Reggie Goole.

Hoe kun jij contact met mij opnemen? Via mijn website: http://www.paintings-marcel.com, via email: ma.hoppenbrouwers@gmail.com, en via mijn profielen op Facebook en Linkedin.

Boodschap van de oprichters van Passie Pensioneert Nooit 

Bekijk het Passie Pensioneert Nooit Introductie seminar dat wij hebben ontwikkeld en dat maandelijks in diverse steden in Nederland wordt georganiseerd (Breda, Eindhoven, Utrecht, Rotterdam, Amsterdam, Den Haag, Den Bosch, Groningen) .

Klik hier voor meer informatie over dit seminar. 

Wordt een Friend: door een Friend te worden van Passie Pensioneert Nooit zul je gratis kunnen deelnemen aan het Passie Pensioneert Nooit introductie seminar. Om meer hierover te weten te komen bezoek onze Friends pagina.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s