Passie Pensioneert Nooit voor Bianca Hazenberg

Wat is de grootste passie in mijn werk? De ervaringen van mezelf delen in emotie en anderen te confronteren. Emoties van anderen die binnenkomen bij mij als hoog sensitief persoon loslaten. De noodzaak om je kwetsbaar op te stellen en mensen te bereiken en te inspireren.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Door twee auto-ongelukken tijdens zes maanden zwangerschap kon ik niets meer en was ik afhankelijk van andere mensen. Hier heb ik whiplash aan overgehouden en jaren later kreeg ik de chronische ziekte fibromyalgie. Sinds augustus 2015 heb ik een zenuwblokkade in mijn rug. Vermoeidheid e pijn horen bij deze chronische ziekten. Dit maakt dat ik als geen ander weet dat je alle lichtpuntjes en geluksmomentjes moet koesteren. Pakken met beide handen.

Wat is mijn grootste angst? Door het verliezen van dierbaren in mijn leven en het verdriet is dat toch de angst om meer geliefden los te moeten laten.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? Het terugtrekken in mijzelf en dat de woorden als vanzelf boven borrelen. Daarnaast ook de verwondering over het leven.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Dat is toch mijn ongeduld.

Wat is mijn grootste valkuil? Teveel dingen tegelijk doen en teveel energie aan mezelf onttrekken.

Wanneer zou ik liegen? Op de één of andere manier ben ik heel spiritueel en heldervoelend en krijg ik altijd mensen op mijn pad die hun levensverhaal vertellen. Ik lieg daar niet over maar zwijg. Dit omdat dat het vertrouwen is wat twee mensen bij elkaar vinden en dat moet geborgen en veilig zijn.

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste? Neeltje Maria Min en Jean Pierre Rawie.

Waar houd ik het minst van in mijn werk? Keuzes maken in gedichten. Beslissingen nemen vind ik moeilijk voor mezelf.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Eigenlijk altijd wel. Het is afleiding van pijn en het thuiskomen in jezelf.

Wat zegt de uitspraak `Passie Pensioneert Nooit´mij? Ik denk dat de passie bij je hoort en energie geeft. Pluk de dag is mijn motto, je weet nooit hoeveel tijd het leven je geeft.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe? Ik denk dat de publicaties in het buitenland bijzonder waren. Het geeft aan dat emotie is te verwoorden en alle mensen kan bereiken in alle culturen.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken? Ik ben nogal honkvast. Tevreden zijn met wat je hebt en van daaruit verder bouwen.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting? Bezitten vind ik geen fijn woord. Geld en sieraden hebben geen waarde als je niet gelukkig bent. En mensen bezit je niet. Iedereen moet elkaar de vrijheid geven om gelukkig te worden op hun manier. Ik denk dat als je liefde bezit in je hart en dat weggeeft dat erg waardevol is.

Wat is mijn meest markante karakteristiek? Mijn gevoeligheid, openheid en kwetsbaar durven te zijn.

Wat is de plek waar ik de meeste ideeën krijg buitenhuis, in mijn stad? Het liefst ben ik in de natuur aan het wandelen met mijn trouwe viervoeter, Lizzy. Eén zijn met de natuur, fotograferen, gedachten loslaten en weer opladen.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad? Het liefst mag ik me vaak terugtrekken in een kluizenaarsbestaan. Een etentje bereid ik graag zelf en thuis in alle intimiteit met kaarsjes aan.

Welke boeken hebben mij beïnvloed en hoe? Omdat ik erg spiritueel ben toch het boek ‘De vier inzichten’ van Miguel Ruiz‘. De vier inzichten van Don Miguel Ruiz is wereldwijd een van de meest geliefde spirituele boeken. En niet voor niets! De kracht zit hem in de eenvoud: Wees onberispelijk in je woorden, Vat niets persoonlijk op, Ga niet uit van veronderstellingen, Doe altijd je best. Zo luidt het Tolteekse recept om een gelukkig en vrij mens te worden. Deze verrassend eenvoudige, maar doeltreffende leefregels, gebaseerd op de oude Tolteekse wijsheid geeft Don Miguel Ruiz, de auteur van dit boek en zelf van Tolteekse afkomst. Als we deze vier inzichten consequent en radicaal toepassen in ons dagelijks leven, gaan we alles door een heel andere bril bekijken. We zien in dat wijzelf de enigen zijn die ons eigen geluk en welzijn kunnen creëren. Nu leggen we de verantwoordelijkheid daarvoor vaak nog graag bij anderen. Liefde is daarbij een overkoepelende energie, een alles doordringende kracht die het leven kan veranderen van een hel in een hemel. De manier waarop Ruiz ons dit laat zien ligt zo voor de hand dat je je afvraagt hoe het mogelijk is dat we met zoiets eenvoudigs niet allang een begin hebben gemaakt…’

Wie zijn mijn favoriete schrijvers? Simon Vinkenoog en Gerrit Komrij.

“You only die once’. Welke muziek wil ik luisteren op mijn laatste dag? Het nummer ‘Voor altijd’ van Marco Borsato van het album ‘De Bestemming’.

Wie is mijn held of heldin in fictie? Dan een superman of superwoman die de mensen kan redden.

Wie zijn mijn helden of heldinnen in real life? Dat is mijn moeder van 87 jaar.

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit te zien in je leven? ‘Into the Wild’ met prachtige filmmuziek van Eddie Vedder.

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren’ mij? Ik denk dat het mooiste het creëren is met zo min mogelijk geld.

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk? Voor mij is dat heel belangrijk en erg inspirerend. Ik zie overal kunst in. Zelfs in de natuur, op bomen of in wolken. En schilderijen en beelden raken mij in mijn hart.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Mijn moeder.

Met wie zou ik in 2017 graag willen werken? Combinaties die klikken met kunstenaars en fotografen. Het samengaan in gevoel is belangrijk.

Naar welk project, in 2017, kijk ik uit? De bundeluitgaven, de voordrachten en daadwerkelijk de mens ontmoeten achter de gedichten en filosoferen.

Welke mensen uit mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2017? Egbert Hovenkamp ll, voormalig stadsdichter van Assen.

Waar kun je mij en mijn werk zien en ontmoeten in 2017? Ik heb in januari en februari even een rustpauze genomen in de voordrachten, maar in maart ga ik weer op pad. Kriskras door Nederland heen.

Hoe kun jij contact met mij opnemen?

Ik heb een open profiel op facebook onder mijn eigen naam en mijn e-mailadres is: bianca_hazenberg@hotmail.com

Dit is de link naar mijn eerste gedichtenbundel ‘Tempel voor mijn geest’, met medewerking van diverse kunstenaars en fotografen.

Boodschap van de oprichters van Passie Pensioneert Nooit 

Bekijk het Passie Pensioneert Nooit Introductie seminar dat wij hebben ontwikkeld en dat maandelijks in diverse steden in Nederland wordt georganiseerd (Breda, Eindhoven, Utrecht, Rotterdam, Amsterdam, Den Haag, Den Bosch, Groningen) .

Klik hier voor meer informatie over dit seminar. 

Wordt een Friend: door een Friend te worden van Passie Pensioneert Nooit zul je gratis kunnen deelnemen aan het Passie Pensioneert Nooit introductie seminar. Om meer hierover te weten te komen bezoek onze Friends pagina.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s