Passie Pensioneert Nooit voor Jeroen van Veen

Wat is mijn grootste passie? Muziek in mijn droom, mijn adem, mijn bloed en mijn leven

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Ultiem geluk is toch wel dat mensen mijn eigen composities waarderen en er ook zelf een heel verhaal bij gaan maken of hebben. Ik ben van oorsprong een pianist die andermans werken speelt, maar je eigen stukken spelen en daar dan een betekenis aan geven is toch wel het ultieme geluk.

Wat is mijn grootste angst? Niet meer van muziek te kunnen genieten door wat voor reden dan ook.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? De enorme diversiteit, reizen, mensen ontmoeten, spelen in de mooiste zalen van de wereld, spelen met fijne musici en elke dag bepalen wat ik wel en niet wil doen. En dan natuurlijk het scheppen van nieuw werk!

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Mijn passie en openheid die wel vaak leidt tot teveel hooi op mijn vork.

Wat is mijn grootste valkuil? Geen nee kunnen zeggen, en in bijna alles wel iets positiefs zien.

Wanneer zou ik liegen? Als er echt geen andere waarheid of uitweg meer is.

Welk rolmodel heeft de grootste invloed op mij gehad? Dat is wel een moeilijke vraag waar ik niet zo snel antwoord op weet, maar ik denk wel het meeste van André Rieu; een totaal ander genre, maar hoe hij het heeft aangepakt verdient een groot respect!

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? De boekhouding is altijd een achterstallig klusje, maar als ik er aan bezig ben is het weer prima.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Vorig jaar speelde ik eigen werk voor twee piano’s met Sandra (mijn levenspartner) in de Grote Zaal van het Concertgebouw. Dat is toch wel één van de vele hoogtepunten uit mijn carrière.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Dat weerspiegelt mij, met een passie zoals ik die al jaren voel, een soort vuur dat maar aan blijft; kan je niet stoppen en werk je door tot je niet meer kan. De horizon is mijn doel, maar die schuift almaar verder op.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Iets meer tijd nemen om te lezen, lezen om het lezen en geen werk gerelateerde boeken.

Welk beroep zou ik hebben in een volgend leven? Precies hetzelfde!

Wat is mijn grootste professionele prestatie? De Radio4 prijs van 2016 in ontvangst nemen, een award voor 100.000 verkochte CD’s in ontvangst nemen.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg, in mijn stad? Thuis in mijn studio, momenteel in Pernissimo te Pernis-Rotterdam. Sinds een half jaar ben ik daar eigenaar van diverse zalen en heb er ook mijn studio. De studio is gemaakt naar aanleiding van de creatie spiraal.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken, in mijn stad? Je kunt mij vaak vinden in de Sluiskop in Pernis.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Mijn grootste fan, weet ik niet zo snel, maar ik weet wel dat er best wel een aanhang is die mij volgen, concerten bezoeken en albums kopen.

Met wie zou ik in de toekomst graag willen werken? Eric Vloeimans, Sven Ratzke, Armin van Buuren en vele anderen.

Naar welk project, in de nabije toekomst, kijk ik uit? Dit jaar na 2,5 jaar bouwen en sparen mijn Lego Piano afgemaakt en gepresenteerd, en nu kijk ik uit naar componeren op de Lego Piano en mijn nieuwe projecten volgend jaar zoals Tubular Bells.

Welk rolmodel zou ik graag willen ontmoeten en spreken? Iedereen die ik zou willen ontmoeten heb ik al ontmoet, of ik ga er zelf op af. Niet wachten en afwachten maar zelf actie ondernemen is mijn raad.

Ga ik pensioneren van dit werk en leven waar ik van houd? Die twee zijn bij mij met elkaar verbonden, ik blijf componeren zolang ik inspiratie vindt, spelen zolang mijn lichaam dat kan.

Hoe kun je contact met me opnemen?

Google mij en je kunt me zo bellen of mailen, maar om het makkelijk te maken: info@jeroenvanveen.com of 06-21538017

Boodschap van de oprichters van Passie Pensioneert Nooit 

Bekijk het Passie Pensioneert Nooit Introductie seminar dat wij hebben ontwikkeld en dat maandelijks in diverse steden in Nederland wordt georganiseerd (Breda, Eindhoven, Utrecht, Rotterdam, Amsterdam, Den Haag, Den Bosch, Groningen) .

Klik hier voor meer informatie over dit seminar. 

Wordt een Friend: door een Friend te worden van Passie Pensioneert Nooit zul je gratis kunnen deelnemen aan het Passie Pensioneert Nooit introductie seminar. Om meer hierover te weten te komen bezoek onze Friends pagina.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s