Passie Pensioneert Nooit voor Dirk Bal

Wat is mijn grootste passie in mijn werk? Mijn grootste passie is het delen van wat ik zie en de manier waarop ik dat vertaal. De ziel te zoeken en die te laten zien. En de grootste passie ligt voor mij daar waar de aanschouwer begrijpt of voelt wat ik zichtbaar heb willen maken. De blik van verstandhouding die altijd zonder woorden zichtbaar is. De stilte in de bevestiging. Ik weet, dat ligt ver en diep verscholen maar zomaar op een expositie een wildvreemde ontmoeten in één blik van verstandhouding is waardevoller dan duizend goedbedoelde opmerkingen zonder inhoud.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Dat de wereld één grote gelijkgestemde liefdevolle, oorlog-loze, onbaatzuchtige en onvoorwaardelijke gemeenschap is! Utopia dus!

Wat is mijn grootste angst? Kwijt te raken wat ik heb gekregen, het vermogen om kunst te creëren, hetzij door blindheid, of handen die niet meer kunnen werken of welke manier dan ook.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? Het volledig solistische werken van begin tot eind. Vrijheid en daarin ook nog eens volledig zelf bepalen wat je met die vrijheid doet. Een grote verantwoording ten opzichte van de gave die je als kunstenaar krijgt.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Haha, dat zijn er velen vind ik zelf, maar ik probeer me te focussen op de aantrekkelijke… Okay, eentje dan… uitstelgedrag… een excuus vinden iets niet te doen.

Wat is mijn grootste valkuil? Bezig zijn met dingen die er niet toe doen of niets brengen. Te veel tijd besteden aan sociale media etcera. Het zoeken van bevestiging dus.

Wanneer zou ik liegen? Ik heb het syndroom van Asperger en als autist is het niet te doen om te liegen. Duizend verschillende waarheden geven….dat lukt me wel!

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste? Diverse en zeer uiteenlopend. Ik bewonder iedereen die werkt vanuit zijn hart, vanuit zijn passie en liefde voor het vak, welk vak dan ook maar juist diegene die het verschil durven maken door puur te zijn, die bewonder ik het meest. Voorbeelden hiervan zijn, Roberto Ferri, Richard McDonald.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? Het stoppen met werken…. Ik kan niet stoppen!

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Voor mij is de definitie “gelukkig” een broos begrip en ik vind het lastig om hierop te antwoorden. Ik denk dat ik altijd wel gelukkig ben met mijn werk. Het geeft altijd vreugde en het meest gelukkig ben ik toch gewoon achter m’n ezel of boetseerbok.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Alles! Ik moet er niet aan denken dat passie met pensioen zou gaan……vreselijk! Gelukkig hebben pensioen en Passie niets met elkaar van doen. Een grote geruststelling.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Mijn leeftijd.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe? De grootste moet nog komen maar in 1996 een monument onthullen in het stadhuis van Jeruzalem, dat was een groots moment!

Waar zou ik het liefst willen leven en werken? Daar waar ik nu ben. Daar is het goed. Mijn hele leven droomde ik ervan om als zelfstandig en onafhankelijk kunstenaar, ergens in het zuiden te wonen met een lieve vrouw in een prettig huis en gewoon doen wat ik wil. Dat is allemaal gelukt!

Wat is mijn meest waardevolle bezitting? Mijn kinderen. Mooie mannen, allemaal!

Wat is mijn meest markante karakteristiek? Het geven van het juiste antwoord op een waardevolle vraag. Kan soms een paar dagen duren.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad? Ik kom bijna niet buiten maar overal waar het licht de vorm laat zien daar ligt voor mij de inspiratie. Juist in het alledaagse.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad? Die heb ik niet. Ik zit het liefst binnen, maar thuis op zolder met een paar collega kunstenaars. Daar heffen wij het glas op het leven ook al is de actieradius zeer beperkt, dan is de wereld te klein.

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe? Naast de Bijbel, hebben de boeken van Paul Ferrini, zoals: Ik ben de Poort, Liefhebben zonder voorwaarden en het boek Padwerk van Eva Pierrakos mijn leven totaal beïnvloed. Hoe? Onvoorwaardelijk zijn. En dat is elke dag een uitdaging!

Wie zijn mijn favoriete schrijvers? Paul Ferrini, Eva Pierrakos, Wayne Dyer, Karen Armstrong.

‘You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag? Requiem for a friend van Zbigniew Preisner

 

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life? Mijn vrouw! Uiteraard mijn vrouw. Zij gaf mij de kans allereerst te ontdekken wie ik ben en daarna de kans te zijn wie ik mag zijn.

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien? Shine. En nog een hele rij prachtige films zoals Breaking the waves, Farinelli il castrato, Immortal beloved enzovoorts.

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij? Meer dan ik durf te zeggen. Het is een controversieel en voor mij zelfs beladen onderwerp. Geld interesseert me als het om de kunst zelf gaat totaal niets maar anderzijds vind ik het heel prettig dat het applaus van de creaties tegenwoordig vooral vertaald ligt in datzelfde geld wat weer alle ruimte geeft om door te gaan en een kans om de lat dagelijks wat hoger te leggen.

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk? Het is mijn leven en daarmee is alles wel gezegd. Ik heb van alles geprobeerd het niet te doen maar dat is godzijdank niet gelukt.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Het klinkt misschien afgezaagd maar ik kom toch weer uit bij mijn lief als Grootste Fan. Ik probeer in alle bescheidenheid mijn eigen sponsor of die van een ander te zijn en partners in crime zijn zij die op woensdagmiddag de Societhé Vert bezoeken. Societhé Vert is, zoals we dat noemen, een agglomeratie van gelijkgestemde zielen die het scheppen van kunst, het luisteren naar elkaar, muziek en het drinken van groene thee van de bijzondere druivensoorten zoals daar zijn, Cardonthé en Sauvignon thé Blanc tot een levenskunst verheffen.

Met wie zou ik in 2017 graag willen werken? Roberto Ferri. Zoals deze grote meester schildert…..

Naar welk project, in 2017, kijk ik uit? Naar het vervolg op een project van 2016 van weer een 20tal schilderijen met nieuwe modellen.

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2017? Ik heb wat dat betreft geen specifieke wensen maar gelijkgestemde zielen ontmoeten is altijd mooi. Laat dan de muziek en de kunst het woord maar doen. Dat zijn voor mij de mooiste en meest waardevolle ontmoetingen. Zo eenvoudig mogelijk als waardevolle tegenhanger in deze complexe wereld.

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2017? Mijn werk zal in 2017 te zien zijn in een aantal galerieën. Galerie het moment in Zierikzee. Galerie TON in Rucphen en galerie Montulet in Gouda. Verder staan er een aantal exposities gepland in galerie de Ruimte in Geldrop, in het Terpkerkje van Urmond en in het Ursulinenconvent in Eijsden bij de Stichting Chrisjteijn en mogelijk nog een aantal beurzen maar die informatie volgt op mijn website http://www.dirkbal.nl

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen?Dionne van de Bijgaart, Miriam Meertens, Liseth Visser, Maria Verstappen, Minke Haaksma, Marcel Hoppenbrouwers.

Hoe kun jij contact met mij opnemen?

Op mijn website http://www.dirkbal.nl vindt je alle informatie en via Facebook of LinkedIn.

Boodschap van de oprichters van Passie Pensioneert Nooit 

Bekijk het Passie Pensioneert Nooit Introductie seminar dat wij hebben ontwikkeld en dat maandelijks in diverse steden in Nederland wordt georganiseerd (Breda, Eindhoven, Utrecht, Rotterdam, Amsterdam, Den Haag, Den Bosch, Groningen) .

Klik hier voor meer informatie over dit seminar. 

Wordt een Friend: door een Friend te worden van Passie Pensioneert Nooit zul je gratis kunnen deelnemen aan het Passie Pensioneert Nooit introductie seminar. Om meer hierover te weten te komen bezoek onze Friends pagina.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s