Passie Pensioneert Nooit voor Ans Verdijk

Wat is mijn grootste passie? Passie, het is meer noodzaak. Het proberen te communiceren met mijn beeldenrijkdom.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? De verwondering oproepen van de beelden die ontstaan en uitgevoerd worden en je weer een nieuw handvat bieden om weer nieuwe wegen te bewandelen. Tevens de bewondering van muzische werk wat in het Museum van Alle Tijden en Kunstenaarsinitiatief ALARM getoond wordt met de bezoekers te delen en ze te begeestigen met deze verschijningsvorm.

Wat is mijn grootste angst? Wanneer ik hulpbehoevend wordt en afhankelijk ga worden van anderen.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? Dat ik me verwonder dat er in mijn geest zoveel onverwachte en spannende ideeën kunnen ontstaan die ik probeer uit te voeren.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Dat mijn geest me zoveel aanreikt en moet selecteren.

Wat is mijn grootste valkuil? Met teveel dingen projecten tegelijk bezig te zijn.

Wanneer zou ik liegen? Misschien om iets te verdraaien om zaken in goede banen te leiden.

Welk rolmodel heeft de grootste invloed op mij gehad? De mensheid in het algemeen, het maakt me boos, het daagt me uit, en maakt me soms blij.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? Onrust, frustratie, verdriet wanneer je tijdens het werkproces het gevoel hebt dat je totaal de verkeerde richting hebt gekozen.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Tijdens exposities waarin ik met een bestaande collectie van een museum in combinatie met mijn werk ruim te tijd heb om te mogen associëren op de collectie en daarin mag participeren, zoals in het Wiegermuseum, het Anatomisch museum, Museum de Kantfabriek en het Neues Kunstforum Keulen.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Het zoeken naar het ultieme zal lang duren en gaat de tijd voorbij.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? De dingen die ik zou willen veranderen wil ik niet veranderen het geeft een karakter en barrière aan waar ik en de anderen het mee moeten doen.

Welk beroep zou ik hebben in een volgend leven? Hopelijk kan ik dan verder gaan met mijn werk waar ik mee geëindigd ben om dan onderdelen waar ik in mijn leven niet aan toegekomen ben verder uit te diepen.

Wat is mijn grootste professionele prestatie? Dat ik een bijzondere mix kan combineren als beeldend kunstenaar, tentoonstellingmaakster voor kunstenaarsinitiatief ALARM en Museum van Alle Tijden en docent ben aan Academie of fine arts & design en docent Media Design & Technology in Maastricht.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg, in mijn stad? Dag en Nacht ritme, elk minuut elk moment kan een idee opleveren wanneer ik het zelf wil opmerken overal ter wereld.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken, in mijn stad? Het toeval bepaalt en geniet van dat moment.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Mijn uitvinder promotor en filosoof, de Vroome die me opbeurt en ondersteunt tijdens mijn levensreis.

Met wie zou ik in de toekomst graag willen werken? Tijdens de selectie van het maken van de exposities in ALARM en MvAT ontmoet ik vele kunstenaars waarmee ik werk en praat waardoor ik leer en ontwikkel, dat blijft hopelijk mijn toekomst.

Naar welk project, in de nabije toekomst, kijk ik uit? Ik ben druk bezig om een beeld Jewelry Embroidery uit te voeren en hoop dat ik mijn tekeningen kan digitaliseren en het met borduurtechnieken uit kan voeren om er een ruimtelijke installatie van te maken.

Welk rolmodel zou ik graag willen ontmoeten en spreken? Louise Bourgeois en Mark Rothko, de enorme passie verinnerlijking en drive het is niet nodig om ze te spreken en of te ontmoeten is ook niet meer mogelijk.

Ga ik pensioneren van dit werk en leven waar ik van houd? Ik hoop door te kunnen blijven gaan met het werken van uit mijn eigen fascinatie en het organiseren van de exposities in ALARM en Museum van Alle Tijden. Weet zeker dat er mensen zijn die me dan mee gaan helpen.

Hoe kun je contact met me opnemen? mail@ansverdijk.com en ontmoeting ergens.

you tube: Vergezicht afl Ans Verdijk

you tube: Museum van Alle Tijden

you tube: kunstenaarsinitiatief ALARM- Ans Verdijk 20 x 20 x 20

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s