Passie Pensioneert Nooit voor Alex Hospers

Wat is mijn grootste passie? Het maken van mooie hoeden. Waarin ik mijn hart en ziel in kwijt kan. Door me te laten inspireren door architectuur. natuur of kunst.
Wat is mijn idee van ultiem geluk? Tevreden zijn met wat je hebt. Geluk zit vaak in de kleine dingen dit vergeten we te vaak. En af en toe een stukje chocolade.
Wat is mijn grootste angst? Mijn handen niet meer te kunnen gebruiken . Zodat ik dit ambacht niet meer kan uitoefenen.
Waar houd ik het meest van aan mijn werk? De veelzijdigheid. Mensen blij maken en mooi maken met een creatie. Een droom te verwezenlijken.
Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Soms kan ik niet stoppen moet gewoon door.Omdat ik te nieuwsgierig ben daar draaf ik soms in door.
Wat is mijn grootste valkuil? Tijd. tijd is mijn vijand altijd. Aangezien men alles met de hand doet in het hoeden maken  neemt soms het handwerk meer tijd dan je denkt
Wanneer zou ik liegen? Liegen vind ik heel moeilijk. Men zou dit direct aan me kunnen zien. Rood hoofd bijvoorbeeld.
Welk rolmodel heeft de grootste invloed op mij gehad? Mijn ouders, zij zijn de grootste drijfkracht voor m’n talent. Zonder hen was ik nooit zover gekomen.
Waar houd ik het minst van aan mijn werk? Het opruimen van m’n atelier. Probeer altijd structureel te werken dit lukt niet altijd.
Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Toen ik een mevrouw een hoed aanbood omdat ze zo onzeker was zonder hoed. Ze kwam uit utrecht en kammetje cameraploeg in het atelier.
Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Dat hoe oud ik zal worden altijd gefascineerd zal zijn door kleding en mooie hoofddeksels.
Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Soms verlang nog wel naar de tijd dat ik een volle haardos hadden en slank was. Maar wie niet. Beroepsmatig zal ik zakelijker moeten worden.
Wat is mijn grootste professionele prestatie? Een hoeden couture show als hommage aan m’n ouders. Hierbij mocht ik 89 creaties laten zien. 80 omdat m’n moeder drie maanden daarvoor overleed en 9 voor de jaren dat m’n vader al was overleden.
Welk beroep zou ik hebben in een volgend leven?  Sowieso iets met m’n handen of het nu creatief zou zijn of technisch.Kunstschilder of bouwtekenaar.
Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg, in mijn stad? Het mooie twentse landschap bij landgoed De Hooge Boekel.
Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken, in mijn stad? Op de grote markt op een terras heerlijk winter of zomer.
Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? M’n man uit Spanje  Angel m’n steun en toeverlaat. En m’n grootste criticus.
Met wie zou ik in de toekomst graag willen werken? Het lijkt me geweldig om voor een Nederlands ontwerper te mogen werken.
Naar welk project, in de nabije toekomst, kijk ik uit? Naar een volgende hoeden en couture show in april 2017
Welk rolmodel zou ik graag willen ontmoeten en spreken? Onze koningin zou ik super vinden. Ook was het alleen om Spaans te spreken. Of Philip Tracy een beroemd hoeden ontwerper.
Ga ik pensioneren van dit werk en leven waar ik van houd? Ga samen genieten van al die mensen die ik blij mocht maken en met een tevreden gevoel kijken naar al die gezamenlijke momenten  die we mochten  beleven.
Hoe kun jij contact met mij opnemen?
Je mag altijd contact opnemen via mijn website www.hospershoeden.nl
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s