Passie Pensioneert Nooit bij Paul Corvers

Wat is mijn grootste passie? Het werken in mijn atelier in alle vrijheid.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Tijd, rust en ruimte.

Wat is mijn grootste angst? Dat ik zonder atelier kom te zitten en niet meer kan werken. Of de situatie waarbij ik steeds gedwongen wordt om van tijdelijke werkplek naar tijdelijke werkplek te verhuizen en dat daardoor de continuïteit uit mijn werk verdwijnt.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? De rust en de spanning. De rust van de werkplek waar ik ongestoord kan werken en de spanning van het proces. Steeds zoeken naar de kern van het beeld. Ontdekken wat er niet eerder was maar als het er uiteindelijk is, er altijd al schijnt te zijn geweest.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Dit is een vraag die een ander wellicht beter kan beantwoorden.

Wat is mijn grootste valkuil? Zodra ik merk dat er niet eerlijk wordt gehandeld, verzet ik me daartegen. En dat verzet geef ik vervolgens niet snel op.

Wanneer zou ik liegen? Probeer het niet te doen.

Welk rolmodel heeft de grootste invloed op mij gehad? Er zijn altijd invloeden; dat geldt voor iedereen. Ook al ben je je daar niet altijd van bewust. Maar geen echt rolmodel. Ik volg mijn eigen weg.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? De zaken die niet direct met het zelf werk te maken hebben. Zoals het zoeken naar een nieuw atelier etc. Liefst een waar ik wat langer kan werken zonder de angst dat je er binnen een maand weer moet vertrekken. Een situatie waarbij je met bureaucratische gemeentelijke instellingen te maken hebt.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Altijd weer opnieuw als ik iets heb afgrond. Iedere keer weer als ik mezelf verras, iedere keer weer als zich nieuwe wegen aandienen.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Werk pensioneert, passie nooit. Zo is het!

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Weinig. Ik heb wel een probleem met mijn gehoor. Dat mag wel wat beter. Vooral in een groter gezelschap is dat een vervelende handicap.

Welk beroep zou ik hebben in een volgend leven? Er is maar een leven. Maak er hier maar het beste van. Het is de enige kans.

Wat is mijn grootste professionele prestatie? Dat is niet een moment of ding. Het is voor mij het feit dat ik al die jaren actief ben en niet heb stilgestaan en dat ik nog steeds uitkijk naar het volgende werk de volgende expositie en het volgende contact.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg, in mijn stad? Dat is heel wisselend. Het kan overal gebeuren. Werken die je onderhanden hebt, houden je continu – zelfs onbewust – bezig.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken, in mijn stad? Geen echte voorkeur. Ik vind het leuk om zoveel mogelijk te variëren.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Fans weet ik niet. Om het te definiëren als kopers lijkt me namelijk niet helemaal correct. Sponsors zijn uiteraard welkom. Partner in crime is mijn vrouw.

Met wie zou ik in de toekomst graag willen werken? Werken doe ik bij voorkeur alleen. Om samen te werken in de vorm van een project of een expositie, sta ik altijd open.

Naar welk project, in de nabije toekomst, kijk ik uit? Niet specifiek een. Er zijn meerdere projecten die in ontwikkeling zijn. Dat zijn boeiende trajecten met interessante contacten; erg leuk om mee bezig te zijn.

Welk rolmodel zou ik graag willen ontmoeten en spreken? Zoals ik al bij een eerdere vraag antwoordde, heb ik geen echt rolmodel. Maar er zijn vele inspirerende collega’s die ik (nog) niet ontmoet heb, die ik wel eens zou willen ontmoeten en spreken of op atelierbezoek te gaan.

Ga ik pensioneren van dit werk en leven waar ik van houd? Alleen noodgedwongen.

Hoe kun je contact met me opnemen? e-mail: paulcorvers@gmail.com website: http://www.paulcorvers.com/

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s