Passie Pensioneert Nooit voor Annemieke Den Uijl

Wat is mijn grootste passie? Sociale contacten. Ik heb daar ook duidelijk mijn verschillende ‘carrieres’ op gekozen. Altijd wilde ik lerares worden en dat ben ik dan ook 10 jaar geweest met enorme passie. Ik was tevens mentor en vertrouwenspersoon. Daarna heb ik 16 jaar mijn eigen restaurant gerund waar ik behalve mijn creativiteit en mijn andere passie namelijk die voor smaken (vooral op het gebied van eten en wijn)  ook mijn ‘honger’ naar sociale contacten kon stillen. Nu met mijn kleine vakantie dorpje kan ik die passie weer beoefenen. Ik ontmoet zoveel leuke mensen en kan 1 keer per week voor iedereen koken en aan onze lange tafel zitten met tot 18 mensen. Echt een droom.
Wat is mijn idee van ultiem geluk? Dat eigenlijk, met veel verschillende mensen communiceren in een ontspannen sfeer al etend en drinkend. Niet altijd hoor maar af en toe. Heerlijk vind ik dat en zo mooi dat ik het heb kunnen creëren.
Wat is mijn grootste angst? Heel basaal is dat neerstortende vliegtuigen. Komt vaak ik mijn dromen terug. Vooral als ik gestrest ben waar ik steeds minder last van heb sinds ik mijn piepkleine vakantiedorpje in Frankrijk ben begonnen.
Waar houd ik het meest van aan mijn werk? Het koken uit eigen tuin voor mijn gasten. Het ontmoeten van hele verschillende mensen. Het wonen in Sainte Sabine Born en het aldaar kunnen integreren. Wij hebben zulke leuke, lieve en open Fransen om ons heen wonen. Je hoort zo vaak negatieve verhalen over stugge Fransen. Ik heb daar werkelijk nog helemaal niets van gemerkt, in tegen deel. En dat is niet omdat mijn Frans zo goed is. Want dat is nog helemaal niet zo goed.
Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Ik kan irritant belerend zijn.
Wat is mijn grootste valkuil? Ik trek me dingen vaak, hoewel nu ik ouder wordt minder, te persoonlijk aan.
Wanneer zou ik liegen? Ook dat is misschien een valkuil. Van kleins af aan heb ik nooit gelogen waardoor ik soms echt in de problemen kwam. Las laatst dat liegen een teken van intelligentie is……
Welk rolmodel heeft de grootste invloed op mij gehad? Ik heb nooit echt een rolmodel gehad. Wel heb ik altijd veel geleerd van mensen die ik niet aardig vind. Zo moet ik het dus niet doen, denk ik dan altijd.
Waar houd ik het minst van aan mijn werk? Hahaha, ik heb echt een bloedhekel aan schoonmaken en dat moet elke zaterdag zeer grondig gedaan worden in de 3 gîtes die we hebben. Gelukkig heb ik daar hulp bij. Het resultaat vind ik dan wel weer echt fijn en daarna de nieuwe gasten ontvangen die altijd weer positief verrast zijn en dat ook echt en oprecht uiten. Zo leuk!
Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Wat ik nu doe is toch wel de ultieme droom. Eigen groentetuin waaruit ik kan koken, prachtig huis met drie prachtige gîtes, veel buiten zijn, vele leuke mensen in mijn omgeving, nauwelijks stress. Het platteland van Frankrijk is op allerlei niveaus erg gezond om te wonen.
Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Ik heb inderdaad gemerkt dat er altijd weer een nieuwe kant aan mijn passie is die ik kan ontwikkelen en waarop ik mijn ‘carrière’ kan richten. Ik ben dat zowel bij het lesgeven, als het runnen van mijn restaurant als nu met mijn kleine vakantie dorpje, tegengekomen. Passie is ook wel erg belangrijk als je het goed en met overtuiging wilt doen. En passie geeft energie, zowel aan jezelf als jouw omgeving.
Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Hmm,  ik heb niet meer zoveel dat ik aan mijzelf zou willen veranderen. Ik denk dat ik mijzelf wel redelijk geaccepteerd heb.
Wat is mijn grootste professionele prestatie? Wat ik het grappigst vind is dat ik altijd iets begonnen ben omdat ik dacht dat het beter moest kunnen. Ik vind dat ik slecht Engels heb gehad op school en het was dan ook mijn slechtste vak. Ik ben dus lerares Engels geworden. Ik vond indertijd dat er teveel slechte betaalbare restaurants bestonden en ben,  overigens niet gehinderd door enige ervaring, een restaurant begonnen. In Frankrijk bestaan zoveel middelmatige gîtes en dus…. Eigenlijk maak ik alles zoals ik het zelf graag zou ervaren.
Welk beroep zou ik hebben in een volgend leven? Moeilijk te zeggen. De wereld verandert ontzettend snel en het beroep dat je kiest is denk ik erg afhankelijk van je persoonlijkheid en de kansen die je krijgt en aangrijpt. En ik weet niet hoe ik ben in een volgend leven.
Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg, in mijn stad? Op de fiets.
Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken, in mijn stad? Bij vrienden. Of met vrienden bij ons, vooral in Frankrijk omdat we daar zo lekker veel ruimte hebben.
Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Mijn partner Nick White.
Met wie zou ik in de toekomst graag willen werken? Nou ik hoop dat Nick altijd in mijn buurt blijft. We werken prettig samen.
Naar welk project, in de nabije toekomst, kijk ik uit? Ik hou het even bij mijn huidige project. Ik hoop Nick nog meer te kunnen steunen in zijn passie fotografie. Gaat al wel heel goed. Hij maakt dan ook bijzondere foto’s.
Welk rolmodel zou ik graag willen ontmoeten en spreken? Ik heb dus eigenlijk geen rolmodel en vind vooral de mensen om mij heen belangrijk.
Ga ik pensioneren van dit werk en leven waar ik van houd? Ik denk dat ik hier pas mee ophoud als ik het lichamelijk niet meer aankan en dan hoop ik met meerdere vrienden op een klein landgoed te gaan wonen opdat we voor elkaar kunnen zorgen en veel plezier kunnen hebben.
Hoe kun jij contact met mij opnemen?
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s