Passie Pensioneert Nooit voor Christa Dohmen

Wat is mijn grootste passie? Mijn grootste passie is kunst en spiritualiteit. Dat klinkt als twee, maar voor mij zijn ze onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het creëren van kunst, waarbij ik mijn creatieve energie vrij kan laten stromen.En mijn spiritualiteit is verweven in mijn werk als holistisch coach. Onder spiritualiteit versta ik, het voelen van, en het werken met energie uit het groter geheel, dat in mijn visie en ervaring bestaat uit meer dan het aardse.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Mijn ultieme geluk zit in het vrije Zijn. De ongeremde go with the flow momenten waarin 1+1, 3 is, heerlijk. Geluk is ook het kunnen zien en genieten van kleine dingen die overal om je heen zijn. Ik ben elke dag dankbaar dat ik gezond ben en op kan staan en bv. water heb om te douchen. Alle “gewone” dingen in het leven.

Wat is mijn grootste angst? Wat me bang maakt is het veranderende wereldbeeld. Het onberekenbare in gedrag van mensen, de onveiligheid in de wereld. Maar tegelijkertijd weet ik dat alles is zoals het moet zijn en een reden heeft. Alles dat gebeurd is om van te leren, al is het niet altijd fijn.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? De vrijheid als kunstenaar en de intense beleving tijdens een proces van creëren. De flow wanneer de creatieve en of spirituele energie stroomt en alles op zijn plek valt. Het resultaat van het proces terug te zien als een toegevoegde waarde in een bedrijf of particulier huis is de kers op de taart. De dubbele kers wanneer ik met mijn kunst een verschil kan maken in de wereld door een goed doel te steunen

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Misschien is dat het niet gestoord willen worden als ik bezig ben en in mijn flow wil blijven. Als ik eenmaal in mijn creativiteit zit en er ‘verplichtingen’ zijn, dan kan dat aardig gaan wringen.

Wat is mijn grootste valkuil? Mijn grootste valkuil is dat ik zoveel ideeën heb en zoveel leuk vind, dat het soms moeilijk is te blijven focussen. En wil je iets bereiken is focus essentieel!

Wanneer zou ik liegen? Het is niet altijd nodig om alles te zeggen wat je denkt, het is belangrijker om te voelen wat nodig is om te zeggen. Ik heb vaak te horen gekregen dat ik te eerlijk ben. Soms voelt het genuanceerd benoemen of iets niet zeggen wat ik denk voor mij onder liegen.

Welk rolmodel heeft de grootste invloed op mij gehad? Ik heb nooit echt een rolmodel gehad. In de kunst heeft Jan Radersma veel voor mij betekend, hij was ook degene die altijd in me is blijven geloven, dat is heel fijn en motiverend.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? Als kunstenaar en coach ben je ook ondernemer. Het administratieve gedeelte, vind ik het minst leuk. Maar het besef dat dit nodig is om te kunnen blijven doen waar ik blij van wordt helpt.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? In Zuid Afrika en Argentinië, toen ik als kunstenaar deelnam aan het project van “Paint a Future”. Met de opbrengst van de door ons daar vervaardigde kunst werden weeskindjes geholpen. In Argentinië, konden we gehoorapparaatjes kopen en zien hoe de kindjes voor het eerst konden horen, onvergetelijk.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Dat ik nooit wil en zal stoppen met mijn passies, het voelt niet als werk.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Het feit dat ik hier lang over moet nadenken is een goed teken. Nog meer durf en daadkracht misschien om mijn plannen in de wereld te zetten of graag een beter oriëntatie vermogen..

Welk beroep zou ik hebben in een volgend leven? Zeker een creatief beroep. De combinatie met functionaliteit spreekt me zeker aan, zoals architectuur en of interieurontwerp. Het vak van zanger of acteur lijkt me ook heerlijk.

Wat is mijn grootste professionele prestatie? Dat ik kan leven van mijn passie. Dat geeft vrijheid om te doen wat ik wil. Mijn passie leven en doen wat ik leuk vind, dat doe ik al jaren. Voor velen niet vanzelfsprekend en dan dus waarschijnlijk een prestatie.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg, in mijn stad? In de sauna of tijdens het drinken van een latte in mijn eentje. Ik vind het heerlijk om alleen te zijn in de natuur of in de stad. Het observeren en beleven maakt ruimte in mijn hoofd voor nieuwe ideeën.      ’s nachts komen de beste ideeën, maar dat is wanneer, niet waar.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken, in mijn stad? Dat kunnen meerdere plekken zijn waar het ruim en sfeervol is. Sfeer, goede kwaliteit wijn en lekkere cappuccino of Latte zijn de basisvoorwaarden. Met naam noem ik dan Heavens Kitchen omdat ik er de gamba’s heerlijk vindt, het aan het water ligt en een prachtig oud industrieel gebouw is, een perfecte combinatie.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Dat verschilt per periode in mijn leven. Op dit moment noem ik Jos Donders en mijn dochter Loulou. Met Jos kan ik heel goed creatief sparren, ook al leeft hij in Zuid Afrika. Loulou is zo opgegroeid met mijn kunst dat ze een perfect oog heeft voor wanneer ik te lang doorga. Ook als ik onzeker wordt is zij degene die zegt.. mam… hoeveel schilderijen heb je nu verkocht? Mijn chihuahua Mojo is ook een zeer belangrijke partner in crime, we zijn nog net niet onafscheidelijk.

Met wie zou ik in de toekomst graag willen werken? In de kunst werk ik graag alleen, in mijn coaching praktijk kom ik heel veel verschillende mensen tegen en dat vind ik leuk en is een uitdaging dus hoe meer hoe liever.

Naar welk project, in de nabije toekomst, kijk ik uit? Daar kan ik nog niet veel over zeggen maar het is een project dat ik al jaren in gedachten heb . Ik kan het nu gaan uitvoeren omdat ik de juiste mensen om me heen heb waar ik mee wil samenwerken.

Ga ik pensioneren van dit werk en leven waar ik van houd? Nooit dus! Dit is waar ik blij van word.

Hoe kun je contact met me opnemen? http://www.christadohmen.nl , info@christadohmen.nl, 0610053411 http://www.christadohmencoaching.nl

zie ook facebook of instagram

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s