Passie Pensioneert Nooit voor Peter Klosse

Mijn grootste passie is smaak en gastronomie. Die zin roept wellicht beelden op van copieuze maaltijden en heerlijke wijnen, maar die zijn voor mij hoogstens de bron van de passie. De werkelijke passie is om mensen te inspireren om smaak en proeven serieus te nemen. Echt eten dat werkelijk voedt is belangrijker dan ooit.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Leven in harmonie met jezelf en je naasten en gewaardeerd te worden om wie je bent en wat je doet.

Wat is mijn grootste angst? Het omgekeerde van ultiem geluk: sterven in eenzaamheid. 

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? Dat ik grotendeels zelf kan bepalen wat ik doe. Dat geeft me de mogelijkheid om mijn hart te volgen en te doen wat ik belangrijk vind. 

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Dat hangt er vanaf aan wie je denkt bij de beantwoording van de vraag. Mijn echtgenote vindt heel andere zaken minder aantrekkelijk dan studenten of collega’s.

Wat is mijn grootste valkuil? Enthousiasme in combinatie met naïviteit. 

Wanneer zou ik liegen? Als ik me heel erg schaam voor fouten die ik heb gemaakt. Dat is een heel goede reden om te proberen zo min mogelijk fouten te maken. 

Welk rolmodel heeft de grootste invloed op mij gehad? Zou het eigenlijk niet weten. Behalve meerdere mensen zijn er ook momenten, boeken en ervaringen die markante invloed op mij hebben gehad. 

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? Bureaucratie, waaronder begrepen langdurige en inspiratieloze bijeenkomsten. 

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Het woordje ‘was’ stoort mij in de vraag; het suggereert dat het meest gelukkige moment al is geweest. Ik hoop dat er nog vele mooie momenten komen.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Helemaal waar en ‘the story of my life’. 

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Ik kan te druk zijn met van alles waarvan ik vind dat ik het moet doen met als gevolg dat ik wel eens te weinig tijd neem voor anderen.

Welk beroep zou ik hebben in een volgend leven? Heb ik wel een beroep? Ik heb een serie verschillende rollen en volg mijn hart. Dat bevalt prima en zou ik in een ander leven ook doen.

Wat is mijn grootste professionele prestatie? Promoveren in gezondheidswetenschappen aan de Universiteit Maastricht (2004). 

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg, in mijn stad? Ideeën kunnen overal ontstaan, maar wat zijn de beste? Het gaat om energie op het juiste moment; toevalligheden, ook. 

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken, in mijn stad? Dat kan niet anders dan de plek zijn waar de mooie gesprekken zijn met fijne mensen, waar harmonie heerst en met smakelijk echt eten en drinken

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Uiteraard mijn echtgenote. 

                                                                                                                                                                    Met wie zou ik in de toekomst graag willen werken? Met mensen en bedrijven die willen bijdragen aan het beter begrijpen van lekker. Lekker is immers de motor van voedselkeuze. Waar ook ter wereld komen deskundigen tot dezelfde conclusie: we zouden anders moeten eten: meer vers, minder processed, minder zout en suiker(achtigen). Gezond en lekker moeten synoniem worden. 

Naar welk project, in de nabije toekomst, kijk ik uit? Er gebeurt veel: The Academy for Scientific Taste Evaluation (TASTE) wordt binnenkort opgericht; een uniek expertisecentrum voor smaak en proeven. Bovendien heb ik een culithriller geschreven die hopelijk door velen gelezen gaat worden en de ogen zal openen op wat er aan de hand is in het voedselsysteem.

Welk rolmodel zou ik graag willen ontmoeten en spreken? Alweer dat rolmodel! Ik zou het eerlijk gezegd niet weten. Oké, eentje dan: Michael Pollan. 

Ga ik pensioneren van dit werk en leven waar ik van houd? Zou het kunnen zijn dat je geen behoefte hebt aan pensioneren als je houdt van je werkende leven? Zo voelt het in elk geval. Ik geniet van mijn werk en hoop daar nog lang mee door te kunnen gaan.

Hoe kun je contact met me opnemen? Via de website.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s