Passie Pensioneert Nooit voor Tom van Campenhout

Wat is mijn grootste passie? Mijn grootste passie is creëren van mijn ideeën en gedachten in beelden. Kunst maken. Iedere dag ben ik met tekenen bezig, dat zit zo in me dat ik niet zonder kan. Beelden in mijn hoofd die naar buiten komen.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Ik vind geluk een woord dat te vaak gebruikt wordt maar kan tevreden en blij zijn als een beeld op papier klopt met het beeld in mijn hoofd. Ik word trouwens wel gelukkig van nieuwe goede potloden.

Wat is mijn grootste angst? Dat ik niet meer kan creëren. Nog belangrijker, dat er iets naars met mijn kinderen gebeurd.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? Een mooi nieuw vel papier, een nieuwe kans, de vermoeidheid van het tekenen op groot papier

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Kan slecht tegen prietpraat, haak ik af

Wat is mijn grootste valkuil? Ik heb de neiging om niet te stoppen en door te gaan. Dan vergeet ik wel eens achter over te leunen en te genieten.

Wanneer zou ik liegen? Niet, komt anders toch weer een keer terug dus is volstrekt nutteloos.

Welk rolmodel heeft de grootste invloed op mij gehad? Willem de Kooning die tot op hoge leeftijd heeft door geschilderd, Monet die bijna blind zijn waterlelies schilderde.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? Soms de eenzaamheid

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Als een gedeelte van mijn werk ophangt aan een muur en de eerste reacties komen van kijkers.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Ik werk ook als kunstdocent in het onderwijs, daar is sprake van een pensioen. Maar tekenen heeft geen grens om te stoppen, kan gewoonweg niet.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Ben er de hele dag mee bezig, iedere dag vallen en opstaan.

Welk beroep zou ik hebben in een volgend leven? Hetzelfde of architect. Mijn werk uitvergroot.

Wat is mijn grootste professionele prestatie? Ik heb een tekening gemaakt van 8 m2 op een muur. En er komt een nog grotere aan. Heerlijk om te doen.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg, in mijn stad? Havens, fabrieken, snelwegen waar aan gewerkt wordt.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken, in mijn stad? Een favoriete plek in de stad heb ik niet. Ik zit het liefste aan zee te genieten van de horizon, luchten en het geluid van het water.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Met wie zou ik in de toekomst graag willen werken? Met een vriend gaat het al gebeuren, tekeningen met livemuziek en dans. Danschoreografie door een goede vriendin. Zo fantastisch om vrienden te hebben die in mij en mijn werk geloven.

Naar welk project, in de nabije toekomst, kijk ik uit? Hele grote tekening bij collega in zijn atelier met dans, muziek en licht erbij. Tekening wordt bewegend, zo leuk.

Welk rolmodel zou ik graag willen ontmoeten en spreken? Niemand in het bijzonder. Ik heb niet iemand waar ik tegenop kijk. Spreek af en toe met collega kunstenaars die kritisch naar mijn werk kijken. Dat is voor mij heel waardevol.

Ga ik pensioneren van dit werk en leven waar ik van houd? Hahahahahah, dacht het niet

Hoe kun je contact met me opnemen?

Neem een kijkje op mijn website: http://www.tomvancampenhout.nl

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s