Passie Pensioneert Nooit voor Rita Meertens

Wat is mijn grootste passie? Tekenen en schilderen voor mezelf, maar ook aan anderen. Het lesgeven hierin dmv het geven van workshops aan mensen van 4 tot 104 die denken dat ze nog geen poppetje kunnen tekenen…

Wat is mijn idee van ultiem geluk? In alle rust gewoon te zijn…in mijn tiny vakantiehuis in Ouddorp. s Ochtend’ s wandelen over een verlaten strand en de zeehonden zien zwemmen in de zee. Dat is voor mij ultiem geluk! Maar ook tijdens het voeren van goede gesprekken met mijn beide dochters op zaterdagochtend, voel ik me ultiem gelukkig.

Wat is mijn grootste angst? Om de regie kwijt te raken over mijn leven, als je gaat dementeren.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? Het voorbereiden van een workshop voor een bepaalde doelgroep.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Dat ik in eerste instantie overal ‘ JA ‘,op zeg maar achteraf denk is dat eigenlijk wel zo’n goed idee…en dan weer afhaak!

Wat is mijn grootste valkuil? Tijdsfactor

Wanneer zou ik liegen? Ik kan niet liegen! Ik ben een ‘open boek’! Mensen zien het direct aan mij!

Welk rolmodel heeft de grootste invloed op mij gehad? Lies van Rijsselberghe , de oprichtster van Radio Modern. Ik bewonderde haar om het gemak waarmee zij zo’n bedrijf runde. Het was een mooie vrijgevochten succesvolle vrouw.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? Acquisitie doen!

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Toen ik genomineerd was voor de KIZ KUNST BOX! Dit was een box met materialen plus een workshop van een dag per maand voor activiteitenbegeleiders in de zorg. Om KUNST – ZINNIG met ouderen te gaan werken. Het staan op een podium om mensen in de zaal erover te vertellen vond ik heerlijk en ZINNIG! Ik heb hem niet gewonnen, maar er zijn veel opdrachten uitgekomen! Ik heb 3 jaar lang activiteitenbegeleiders opgeleid om KUNST-ZINNIGE met de mensen te werken. Dit plan heb ik bedacht, omdat ik van mijn moeder had gezien wat zij maakte in de dagopvang…(om te huilen) Echter na deze periode werd de subsidiekraan dichtgedraaid en moest ik er mee stoppen. Dit vond iedereen heel jammer. Nu ben ik sinds kort weer gestart maar dan andersom. Ik ga zelf bij de mensen langs. KUNST-ZINNIGE-dagbesteding aan huis. Ik hoop in de toekomst weer mensen te mogen opleiden. Vooral omdat er in deze tijd zo’n behoefte is aan professionele particuliere dagopvang.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Mijn passie zal ik tot het einde van mijn dagen willen leven. Vandaar dat deze uitspraak mij boeit. Ik wil sterven achter mijn (schilders) ezel en niet achter de geraniums…

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Niets! Ik ben zoals ik ben en mensen hebben me maar te accepteren zoals ik ben.

Welk beroep zou ik hebben in een volgend leven? Architect.

Wat is mijn grootste professionele prestatie? Het bedenken en in de markt zetten van de KIZ KUNST BOX waar ik hiervoor al over had verteld!

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg, in mijn stad? In Rotterdam krijg ik de beste ideeen tijdens een wandeling in het Kralingse bos.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken, in mijn stad? Urban Espresso bar, in de Pannekoekstraat! Mijn lievelingsstraat en de lekkerste koffie!

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Dat was mijn vader, die er nu helaas niet meer fysiek is, maar waarmee ik altijd een lijntje blijf houden.

Met wie zou ik in de toekomst graag willen werken? Met het ouderenfonds.

Naar welk project, in de nabije toekomst, kijk ik uit? Kunst-ZINNIGE-dagbesteding aan huis. Mijn nieuwe project, waarbij ik ouderen en chronisch zieken eens per week bezoek en met ze ga tekenen/ schilderen omdat ze aan huis gebonden zijn!

Welk rolmodel zou ik graag willen ontmoeten en spreken? Burgemeester Aboutaleb van Rotterdam!

Ga ik pensioneren van dit werk en leven waar ik van houd? NOOIT!

Hoe kun je contact met me opnemen? Via http://www.mevrouwmeertens.nl

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s