Passie Pensioneert Nooit voor Corry van Gruijthuijsen

Wat is mijn grootste passie? Mijn bedrijf Corry van Gruijthuijsen agenturen ben ik 37 jaar geleden gestart. Hiervoor was ik werkzaam als inkoopster voor 12 modewinkels. Een fabrikant vroeg mij agent te worden, voor zijn dure merk Lestelle Dore uit Berlijn, voor de Benelux.In die periode reisde ik twee keer per jaar de hele wereld rond. Ik bezocht modebeurzen in New York, Dallas, LA, aansluitend naar Osaka in Japan voor de inkoop van zijde stoffen en naar Hong Kong voor productie. Buiten mijn zoon, is mijn bedrijf, c.q. werk mijn grootste passie.

Wat is het idee van Ultiem geluk? Voor mij is dat vrijheid. De vrijheid om nieuwe dingen uit te proberen. De vrijheid om je verder te ontwikkelen. De vrijheid om je passie te kunnen volgen en je onderhoud ermee te kunnen verdienen, dat ervaar ik als een bevoorrechte, gelukkige positie.

Wat is mijn grootste angst? Geïsoleerd te raken, niet meer voldoende inspiratie te hebben en je onafhankelijkheid te verliezen.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? De diversiteit. Ik zou mijzelf een wereldburger willen noemen. Het internationaal werken met veel verschillende fabrikanten. Vandaag in Milaan, morgen in Parijs en overmorgen in Istanbul. Het geeft mij veel inspiratie.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? MIJN ONGEDULD! Ik ben soms in mijn hoofd wel eens verder dan het gesprek. Ik onderbreek dan soms ook het gesprek, een zeer onhebbelijke eigenschap. Ik ben het mij bewust en werk er al mijn hele leven aan, maar het blijft een dingetje.

Wat is mijn grootste valkuil? De tijd. De dagen vliegen voorbij. Ik vind namelijk heel veel leuk, zowel mensen als dingen. Soms moet ik mij dwingen keuzes te maken, omdat ik mijzelf anders voorbij zou lopen.

Wanneer zou ik liegen? In principe heb ik een hekel aan liegen, dus doe ik het zelden of nooit. Vroeger heb ik ooit een tegen mij moeder gelogen over een locatie waar ik van haar niet naar toe mocht, omdat er drank werd geschonken. Ik was nog maar 14 jaar. Het kwam natuurlijk uit en mijn moeder heeft de hele dag niet tegen mij gesproken, buiten het hoognodige. Die avond kwam een vriendin mij ophalen en ik vertelde haar: ”nee, ik mag nu echt niet weg”. Mijn moeder kwam naar buiten en zei: “je kan gaan, maar lieg nooit meer”. Dit is mij altijd bijgebleven. Ik had liever straf gehad.

Welk rolmodel heeft de grootste invloed op mij gehad? Mijn vader. Hij heeft mij altijd gesteund, mijn eigen weg laten gaan, mijn eigen fouten laten maken en hij was er altijd voor mij. Hij heeft mij altijd gestimuleerd om vooral voor mijzelf te kunnen zorgen. Als je voor je zelf kunt zorgen dan ben je onafhankelijk. Dat voelt fijn. Hij had gelijk.

Waar houd ik het minst van in mijn werk? ADMINISTRATIE! Het hoort gedeeltelijk bij mijn werk, maar ik zie het als een must.

Waar en wanneer was ik het gelukkigst met mijn werk? In de periode dat ik rond de wereld reisde. In die tijd waren er nog weinig vrouwen met een eigen bedrijf. Ik kreeg een ‘round the world first class’ ticket. Ik had een meeting met de directie van ‘Womans Wear Daily’, een soort Voque van de USA. Ik deed zaken met ‘Saks 5th Avenue’ en presenteerde de collectie aan de medewerksters in NY. Ik logeerde bij een zakenpartner in een gast appartement, die woonde boven het museum van ‘Modern Art’ in NY. Het was een geweldige ervaring. Er bestond toen nog geen Facebook en Instagram. Alle indrukken waren overweldigend. Ik ben nog steeds blij met deze ervaring.

Wat zegt de uitspraak ”Passie Pensioneert Nooit” mij? Een uitspraak die ik zelf bedacht zou kunnen hebben. Passie maakt het leven boeiend, interessant en heeft nooit een einde. Het gaat altijd maar door. Het geldt niet alleen voor je werk, maar voor het hele leven.

Wat zou ik aan mijzelf willen veranderen? Graag zou ik wat geduldiger willen zijn.

Wat is mijn grootste professionele prestatie? Daarbij denk je direct aan succes. Het was een prestatie zoals wij het merk Otazu hebben opgebouwd. Ik denk dat in die periode in Nederland bijna iedere vrouw een Otazu ketting had. Echter groter was de prestatie toen zij failliet gingen en onze omzet op nul kwam te staan. Wij hebben in korte tijd het bedrijf weer op de juiste koers gekregen. Nieuwe internationale merken en het bedrijf om gestructureerd naar de huidige tijd. Snelle leveringen, gekoppeld aan Facebook, Instagram en bloggers. Er zijn gedurende die periode veel grote bedrijven failliet gegaan. Dus wat wij gedaan hebben is best een grote professionele prestatie te noemen.

Welk beroep zou ik hebben in een volgend leven? Psychologe of gedrag therapeute lijkt mij geweldig. Ik heb in alle jaren diverse mensen in mijn bedrijf begeleid/opgeleid. In een midden-klein bedrijf worden ook privézaken gedeeld. Je bent dan vaak al een soort psycholoog.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg in mijn stad? Op een terras in Amsterdam, maar eigenlijk nog meer in het vliegtuig. Daar kan ik geen kant op en kan ik lekker ontspannen.

Wat is de favoriete plek om te eten en te drinken in mijn stad? Le Garage in Amsterdam.

Wie is mijn grootste fan/partner in crime? Mijn zoon. Hij is 28 en met hem kan ik privé, maar ook zakelijk sparren. Ben erg blij met de bijzondere band die wij hebben. Ondanks dat hij nu in Berlijn woont hebben we nagenoeg iedere dag contact.

Met wie zou ik in de toekomst graag willen werken? Met een organisatie om jonge ondernemers te begeleiden met het opzetten van hun eigen bedrijf. Ik begeleid veel stagiaires in mijn bedrijf. Onze keus valt op ambitieuze studenten. Het is inspirerend om te zien hoe ze groeien tijdens hun stage periode. Met veel stagiaires heb ik nog steeds contact.

Naar welk project in de nabije toekomst kijk ik uit? Wij zijn bezig met een nieuwe tak in ons bedrijf, het openen van een webshop. Het opzetten hiervan kost veel werk, maar wij hopen eind januari 2017 de lucht in te kunnen gaan.

Welk rolmodel zou ik graag willen ontmoeten of spreken? President Obama, ik vind hem geweldig, zijn speeches werken totaal inspirerend. Hij straalt absoluut passie uit.

Ga ik pensioneren van dit werk en leven waar ik van hou? Nee, ik hoop nog lang niet. Altijd vakantie is ook geen vakantie. Ik sta nog midden in het leven en zou niet anders willen. Mijn rol in het bedrijf is wel veranderd. Zelf ben ik constant op zoek naar nieuwe merken en onderhoud het contact met de fabrikanten. Persoonlijk heb ik met de klanten meer gesprekken over visie, concepten e.d. Voor de sales en backoffice heb ik een super team van 22 plus. Ik heb erg ambitieuze, jonge mensen in mijn bedrijf. Ik geloof in hun ambitie in combinatie met mijn ervaring. Ik denk dat ik in deze rol ,een lange houdbaarheidsdatum kan hebben.

Hoe kun jij contact met mij opnemen? Email: corry@corry-van-gruijthuijsen.nl

Facebook: Corry van Gruijthuijsen

Instagram: corryvangruijthuijsenagenturen

LinkedIn: Corry van Gruijthuijsen-van Creveld

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s