Passie Pensioneert Nooit voor Rene van den Berg

Wat is mijn grootste passie? Ik maak en ontwerp schoenen. Schoeisel dat wordt gedragen op de internationale catwalks en handgemaakte herenschoenen van mijn eigen label Makerszoon. Daarnaast ben ik docent Ambachtelijk schoenmaken Bij de Dutch Shoe Academy in Utrecht.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Gezondheid. Ook dat ik kan leven van mijn werk en mijn gezin ervan kan onderhouden. Maar de jackpot winnen zou niet gek zijn:-) Maar geen zorgen, ik blijf dan wel gewoon schoenen maken.

Wat is mijn grootste angst? Arbeidsongeschikt raken, blessures aan mijn handen of ogen, alles waardoor ik geen schoenen meer kan maken.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? Het bedenken van oplossingen voor problemen. Bij het uitvoeren van ontwerpen van couturiers draait het vaak om zeer complex schoeisel. De uitdaging is om de schetsen te vertalen naar draagbaar schoeisel en zo weinig mogelijk afbreuk te doen aan het oorspronkelijk idee.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Zaken uitstellen tot het laatste moment.

Wat is mijn grootste valkuil? Perfectionisme. Ik wil alles altijd zo mooi mogelijk maken terwijl 100% perfectie niet haalbaar is. Bij mijn herenschoenen van Makerszoon draait het juist om het laten zien van maaksporen. Het is een prettige tegenhanger:-)

Wanneer zou ik liegen? Geen idee, een leugentje om bestwil maak ik weleens, maar nooit om te bedriegen of anderen bewust te misleiden of kwaad te doen.

Welk rolmodel heeft de grootste invloed op mij gehad? Ik heb in het begin van mijn carrière vijf seizoenen met Thierry Mugler mogen werken. Dat heeft de basis gelegd voor mijn huidige bedrijf.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? Lopende band werk maar dat komt gelukkig zelden voor en natuurlijk de administratie.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Ik heb een opdracht gedaan voor… oh nee, dat mag ik niet zeggen, daar heb ik een geheimhoudingsverklaring voor getekend:-)

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Heel herkenbaar, mensen vragen me weleens wat ik ga doen als ik gepensioneerd ben, schoenen maken natuurlijk, maar dan nog kunstzinniger dan ik nu al doe.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Ik zou wel wat beter georganiseerd willen zijn.

Welk beroep zou ik hebben in een volgend leven? Bronsgieter, beeldhouwer, diamantslijper, smid, glasblazer, meubelmaker, ik weet er nog wel een paar.

Wat is mijn grootste professionele prestatie? In april 2017 vier ik mijn 25 jarig jubileum als zelfstandig ondernemer. Het is niet altijd even gemakkelijk om je hoofd boven water te houden als zzp’er in een creatief beroep.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg, in mijn stad? Mijn bed:-) In alle rust krijg ik daar de beste ideeën. Ook wordt ik ‘s nachts vaak wakker en schiet me ineens de oplossing binnen voor een probleem waar ik overdag niet uitkwam.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken, in mijn stad? Op één onze achtertuin, en dan barbecueën met gezin, familie en vrienden. Op twee, Restaurant Vork en Mes. Het prachtige restaurant van Jonathan Karpathios. Gevestigd in het voormalig Floriade paviljoen in het Haarlemmermeerse Bos. Uitkijkend over het meer.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Mijn gezin en mijn familie.

Met wie zou ik in de toekomst graag willen werken? Regisseur Tim Burton, ik zou heel graag de schoenen willen maken voor één van zijn toekomstige films. Of eigenlijk gewoon alle films die nog komen:-)

Naar welk project, in de nabije toekomst, kijk ik uit? Een succes maken van mijn herenschoenen label Makerszoon. Eigenlijk zou iedereen schoenen moeten dragen die zijn gemaakt door een schoenmaker die ze kennen in plaats van al die goedkope weggooi schoenen.

Welk rolmodel zou ik graag willen ontmoeten en spreken? Als het mogelijk was Alexander McQueen.

Ga ik pensioneren van dit werk en leven waar ik van houd? Ik zie mijzelf nog niet met pensioen gaan, ik hoop dat ik dit werk nog heel lang mag doen en als werken niet meer gaat dan kan ik altijd nog privé les geven.

Hoe kun je contact met me opnemen?

Via mijn websites http://www.renevandenberg.nl en http://www.makerszoon.nl

info@renevandenberg.nl of contact@ makerszoon.nl

Ook kun je me vinden op Facebook Linkedin en Instagram

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s