Passie Pensioneert Nooit voor Joyce Huisman

Wat is mijn grootste passie? Dat is een lastige want ik ben niet iemand van een grootste passie, eerder een veelvraat als het over passie gaat. Ik ben gefascineerd door de wereld om mij heen die mij steeds weer prikkelt om met andere ogen naar bestaande paden te kijken.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Het maximale halen uit je eigen potentie en dat van anderen.

Wat is mijn grootste angst? Ik ben niet van de angsten, maar ik word niet vrolijk van de toenemende onrust en agressie in de wereld. In het groot en in het klein, direct tussen mensen onderling. Ik ben opgegroeid in de zorgeloze sixties en seventies en vraag me steeds vaker af wat voor wereld mijn kinderen erven.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? Mijn werk is een perfect alibi om een gesprek aan te gaan met andere, vaak volslagen vreemde mensen. Ik vind dat een groot voorrecht. Communicatie, ontdekken en begrijpen wat mensen beweegt blijft fascineren en verrassen.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Ik heb moeite met nee zeggen. Misschien zit dat ook wel in mijn Aziatische genen. En dat terwijl ik rationeel best wel weet dat nee zeggen uiteindelijk vaak nog aardiger is ook.

Wat is mijn grootste valkuil? Mijn enthousiasme. Dat geeft enerzijds enorm veel energie, maar kan er ook bergen van opslurpen wanneer ik in sommige gevallen waarschuwingsvlaggen en rinkelende bellen negeer.

Wanneer zou ik liegen? Ik zou liegen als ik daarmee kan voorkomen dat anderen gekwetst worden. Het bekende leugentje om bestwil.:)

Welk rolmodel heeft de grootste invloed op mij gehad? Mijn ouders. Die hadden meer tegenslag dan denkbaar is in een mensenleven en toch ben ik opgevoed met de gedachte dat het glas halfvol is.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? Laat ik dan zeggen waar ik het meest van houd, dan volgt daaruit waar ik het minst van houd. Dat ik mijn werk doe zoals ik het doe dank ik aan mensen die doen wat ze beloven, de kwaliteit leveren waar ik naar op zoek ben en ongelooflijk plezierig zijn om mee samen te werken.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Iedere keer wanneer ik in harmonie en met verschrikkelijk veel plezier met anderen het optimale haal uit onze mogelijkheden. Dat is mijn definitie van kwaliteit.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Mijn interesse in de wereld om me heen is net zoiets als ademen. Als je daarmee ophoudt loopt het niet goed af. Ik herken mezelf dus absoluut in deze quote.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Roald Dahl ging elke morgen op dezelfde tijd zitten en sleep geloof ik 5 potloden. Die waren ’s middags op. Mijn man ken ik ook al meer dan 40 jaar als een Zwitsers precisie-uurwerk. Daar kan ik wel eens jaloers op zijn ondanks dat ook ik een ijzeren doorzettingsvermogen heb.

Welk beroep zou ik hebben in een volgend leven? Dan zou ik alles willen doen wat ik nu ook doe. Dat zijn ongeveer 25 verschillende dingen en ook dan zal ik me weer niet vervelen.

Wat is mijn grootste professionele prestatie? Ik zou het niet weten, dat moeten anderen maar zeggen. In het algemeen vergis ik me niet in wie ik voor me heb en ik kan niet blijer worden dan wanneer ik mensen aan elkaar koppel die veel aan elkaar blijken te hebben. Dat schijn ik behoorlijk goed te doen.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg, in mijn stad? Ik ben een ideeënmens. Ze borrelen net als bellen in Rode Spa spontaan op als ik iets zie, ruik, hoor of aanraak. Dat gaat spontaan en is eigenlijk niet te bedwingen.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken, in mijn stad? Hier thuis met mijn gezin en 3 katten die op onder en naast de tafel zitten en liefst heel veel gasten. Zo was het bij ons thuis ook: iedereen was niet alleen heel erg welkom maar er was ook altijd iets te eten.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Dat is absoluut mijn man! Hij komt uit een anders denkend nest -Jopie Huisman de kunstschilder was mijn schoonvader- en heeft me altijd enorm aangemoedigd om mij te ontwikkelen en de wijde wereld in te gaan om te ontdekken. Dat grote gunnen is echt mijn grote geluk.

Met wie zou ik in de toekomst graag willen werken? Met alle mensen waar ik veel van kan leren en die ook eeuwig nieuwsgierig en geïnteresseerd blijven. Die dus net zo min aan pensioneren denken.

Naar welk project, in de nabije toekomst, kijk ik uit? Sinds kort werk ik samen met SVIDesign uit Londen. Met hen ga ik niet alleen merken bouwen, maar ook product designs & merchandise ontwikkelen op basis van cultureel erfgoed. Binnen een kader wat je als een fair trade label voor de deelnemende kunstenaars en designers kunt beschouwen.

Welk rolmodel zou ik graag willen ontmoeten en spreken? Mensen die in volstrekte balans met zichzelf en de wereld om hen heen zijn en daaruit geluk en tevredenheid putten zijn een zegen voor anderen. In mijn kleine stadje ken ik een aantal van zulke mensen. Eenvoudige mensen waar nooit iemand ooit van zal horen, mijn rolmodellen.

Ga ik pensioneren van dit werk en leven waar ik van houd? Pensioneren komt niet in mijn woordenboek voor. Dat gebeurt pas als ik omval. En dan nog ….

Hoe kun je contact met me opnemen?

Via joyce.huisman@mac.com en via mijn Linkedin account Joyce Huisman – ChalonerHuismanStudio

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s