Passie Pensioneert Nooit voor Liesel Swart

Wat is mijn grootste passie? Mijn grootste passie is mijn hobby, het is mijn werk, lust en leven. Het creëren van dingen waar anderen én ik zelf blij van worden. Ik heb het geluk dat ik dat door mijn werk als schoenmaker/schoenontwerper regelmatig mag meemaken en die passie mag delen met gepassioneerde studenten.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Met de mensen van wie ik houd in vrijheid te leven, samen genieten van de natuur, van cultuur, van sport, samen mooie dingen creëren en beleven.

Wat is mijn grootste angst? Als ik mijn passie niet meer kan volgen, niet meer met de mensen kunnen omgaan van wie ik houd, m’n passie niet meer kunnen delen.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? Mijn werk is gevarieerd, iedere dag mag ik met m’n hobby bezig zijn, het is nooit saai. Het maken en ontwerpen van schoenen, hele commerciële en ook enorme experimentele schoenen, de interactie tussen mensen, samen mooie dingen maken, elkaar helpen, van elkaar leren en de passie delen.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Ik kan geen ruzie maken en wil iedereen te vriend houden dat kan zo onhandig zijn.

Wat is mijn grootste valkuil? Geen nee kunnen zeggen en dan te veel werk aannemen.

Wanneer zou ik liegen? Liever nooit maar als iemands veiligheid of vrijheid in het gedrang komt…

Welk rolmodel heeft de grootste invloed op mij gehad? In mijn werk: Vivienne Westwood, zij maakt de meest fantastische creaties en zij werkt daarbij milieu- materiaal- en maatschappij bewust.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? Dingen doen waarvan ik vind dat die niet zinvol zijn. En die administratie…

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Bij de Dutch Shoe Academy tijdens de praktijklessen met studenten schoenen maken.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Die uitspraak past precies bij mij, ik hoop dat ik altijd gepassioneerd zal blijven.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Ik zou graag meer structuur en tijd willen creëren om nog meer te kunnen genieten van het Nu!

Welk beroep zou ik hebben in een volgend leven? Hetzelfde! Wat wil je nog meer, mijn hobby is mijn werk! Of iets met een ander ambacht, iets met sport. Er zijn zoveel mooie passies!

Wat is mijn grootste professionele prestatie? Tijdens de opnames voor het programma Klokhuis de “Klokhuis-schoen” maken voor de presentatrice Nienke, voor Blauw-Bloed een pump voor Máxima, voor de BZT show een schoenen-wens vervullen van twee kinderen en dat samen met geweldige stagiaires te mogen doen. Daarnaast het opzetten van het label LEV’01 en niet te vergeten in het Museum Boijmans van Beuningen een week lang in een schoenenatelier het schoenmakers-vak gepresenteerd.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg, in mijn stad? Tijdens het hardlopen in het bos of in de stad op het strand, het ruimt op in m’n hoofd en biedt oplossingen voor vraagstukken.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken, in mijn stad? In Utrecht zijn veel favoriete plekken maar de beste plek is toch onze stadstuin, heerlijk buiten in het groen met groente en fruit uit eigen tuin en toch dicht bij het centrum van een grote stad.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Mijn ouders, mijn man Roger, familie en vrienden.

Met wie zou ik in de toekomst graag willen werken? Met gepassioneerde mensen die milieu, mens en maatschappij respecteren, mensen die genieten van het leven.

Naar welk project, in de nabije toekomst, kijk ik uit? Van het label LEV’01 een sterk merk te bouwen, bij de Dutch Shoe Academy/DHTA een schoenfabriekje opzetten voor kleinschalige productie van schoenen.

Welk rolmodel zou ik graag willen ontmoeten en spreken? Michelle Obama

Ga ik pensioneren van dit werk en leven waar ik van houd? Pensioneren nooit! Dit werk past in het leven waar ik van houd!

Hoe kun je contact met me opnemen? lieselswart@gmail.com Via FaceBook LinkedIn info@dhta.nl

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s