Passie Pensioneert Nooit voor Geert Overdam

Wat is mijn grootste passie? Mijn grootste passie is kunst en cultuuraanbod bezoeken en dat toegankelijk maken voor zoveel mogelijk anderen. Tevens vind ik het heerlijk om jonge en al langer werkende kunstenaars te coachen bij hun zoektocht naar nieuwe kunst en een publiek daarvoor.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Mijn idee van ultiem geluk is de ervaring die ik heb als ik kunst en cultuur via een voorstelling, een concert, een tentoonstelling, een film, een boek of gedicht ervaar alsof het voor mij is gemaakt.

Wat is mijn grootste angst? Ik ken geen angst(en)

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? Ik ben inmiddels met pensioen, ik adviseer af en toe nog kunstenaars en culturele instellingen, nu en ook toen ik nog beroepshalve werkzaam was houd/hield ik het meest van mijn werk als ik kunstenaars en hun werk kan verbinden aan “het publiek”, als ik mensen kennis kan laten maken met kunstenaars die ze daarvoor nog niet kenden.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Dat moeten anderen maar zeggen.

Wat is mijn grootste valkuil? Valkuilen vermijd ik, daar tijd en energie in stoppen is verloren energie.

Wanneer zou ik liegen? Ik lieg nooit.

Welk rolmodel heeft de grootste invloed op mij gehad? Ik heb in mijn leven tot nu toe het geluk gehad dat ik kunstenaars en kunstaanbod tegen kwam die me lieten zien hoe het leven geleefd kan worden.

Kunstenaars die heel belangrijk voor me zijn geweest zijn theatermakers Jozef van den Berg, zijn dochter Lotte van den Berg, Boukje Schweigman, Dries Verhoeven, Jetse Batelaan, de choreograaf Sidi Larbi Cherkaoui, beeldend kunstenaar Frans Malschaert en vele anderen.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? Toen ik nog professioneel werkte en ook nu als ik advieswerk doe, hou ik niet van ja,maar gesprekken. Ik ken eigenlijk het woord nee niet, d.w.z. dat ik altijd nieuwe kansen zie en graag met anderen het onbekende op zoek. Ik kan er slecht tegen als mensen vooral problemen benoemen voordat we zelfs maar op weg zijn gegaan.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Bijna dagelijks, overal waar ik kon verbinden.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? De innerlijke drive om via kunst en cultuur bij te dragen aan een betere wereld stopt bij mij nooit.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Ik zou het niet weten, ik ben blij en gelukkig met wat ik nu ben en doe.

Welk beroep zou ik hebben in een volgend leven? Drummer in een jazzorkest.

Wat is mijn grootste professionele prestatie? Ik heb veel plezier beleefd aan het, in zo’n 12-13 jaar, uitbouwen van Theaterfestival Boulevard tot één van de meest interessante theaterfestivals van Nederland.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg, in mijn stad? Als ik zonder concreet doel in en om de stad aan het fietsen ben.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken, in mijn stad? De Verkadefabriek in ‘s-Hertogenbosch

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Mijn echtgenote Irene, zij geeft me al bijna 30 jaar de ruimte om te doen wat ik doe.

Met wie zou ik in de toekomst graag willen werken? Met kunstenaars en culturele instellingen die het verschil willen maken, d.w.z. ik word heel blij van mensen en initiatieven die op een avontuurlijke manier nieuwe kansen grijpen.

Naar welk project, in de nabije toekomst, kijk ik uit? Ik plan niets van tevoren, projecten komen op mijn weg, ik beslis vervolgens intuïtief of ik er iets mee kan en wil.

Welk rolmodel zou ik graag willen ontmoeten en spreken? Op dit moment is er geen specifiek rolmodel.

Ga ik pensioneren van dit werk en leven waar ik van houd? Ik ben sinds 1 december 2015 met pensioen, en werk nu nog als er iets moois op mijn pad komt, het voelt als een enorme fijne nieuwe fase in mijn leven.

Hoe kun je contact met me opnemen? Via mijn emailadres; geert@kunstencultuuradvies.nl

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s