Passie Pensioneert Nooit voor Alexander Wijnen

Wat is mijn grootste passie? Mensen gelukkig maken met muziek.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Absolute vrijheid. Zowel in materiële zin als mentaal. Een leven zonder zorgen en zonder angsten.

Wat is mijn grootste angst? Heb ik niet echt. Wel grote zorgen over de huidige maatschappelijke en politieke ontwikkelingen.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? Zowel de begeleiding van onze klanten voor de Andalusië tours als van de trouwkoppels op weg naar hun huwelijksdag is steeds weer boeiend en spannend. Als dit tot gelukkige, blije mensen leidt dan geeft dat enorm veel voldoening.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Ik ben nogal ongeduldig. Zaken kunnen mij niet snel genoeg gaan en vooral de mensen in mijn directe omgeving hebben dan al snel last van mijn ongeduld als het niet snel genoeg gaat zoals ik wens.

Wat is mijn grootste valkuil? Te veel dingen tegelijk doen. Samen met mijn vrouw runnen we op dit moment vijf zaken die allemaal om aandacht vragen. Ik zou daar rustig nog project 6 en 7 bij willen oppakken maar moet leren om me te beperken tot hetgeen we al hebben en dat verder uitwerken en perfectioneren.

Wanneer zou ik liegen? Eigenlijk nooit. Maar wanneer het nodig is om dingen soepeler te laten lopen dan vind ik een ‘white lie’ geoorloofd. Verder houd ik vaak mijn mond waar ik eigenlijk iemand de waarheid zou willen zeggen. Dat voelt soms ook als liegen…

Welk rolmodel heeft de grootste invloed op mij gehad? Oef… De laatste jaren is dat zeker Steve Jobs geweest. Als inspirator om je dromen te realiseren in een zakelijke omgeving. En mensen als Richard Branson en Miles Davis. Van die ‘originals’ die zichzelf steeds weer opnieuw uitvinden.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? Ik ben niet dol op de administratieve kant van het ondernemen maar heb inmiddels wel geleerd om te werken aan de weerstand die op kan komen bij zulke werkzaamheden. Daarmee wordt het allemaal een stuk minder vervelend. Nu we een Spaanse onderneming hebben is 90% van de boekhouding uitbesteed aan een boekhouder en de andere 10% doet mijn vrouw grotendeels. Ik kan me nu dus volledig richten op de dingen die ik leuk vind.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? NU! We zijn met zulke leuke dingen bezig en het loopt allemaal zo lekker dat we voor het eerst volledig kunnen genieten van ons leven en ons werk.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Ik roep regelmatig “Met pensioen gaan is zo’n achterhaald concept”. Daarmee doelend op mijzelf en ieder ander die met passie en liefde zijn werk kan doen. Natuurlijk begrijp ik hoe fijn het is als je ergens rond de 65 jaar mag stoppen met werken, zeker als dat niet het werk is dat je helemaal zelf hebt gecreëerd. Maar te vaak zie ik mensen daarna fysiek en mentaal achteruit gaan. Alsof de drive er opeens uit is…

Ik gun het iedereen om ergens in je leven de keuze te maken om datgene te doen waar je hart van open gaat en je bloed van gaat stromen. Als is het maar als iets voor erbij, naast een (deeltijd)baan. Maar maak er wel een onderneminkje van. Geen vrijblijvende hobby. Het ondernemen houd je verbonden met de maatschappij, het houd je open-minded voor nieuwe ontwikkelingen en maakt dat je blijft leren. Terugkijkend op je leven heb je alleen spijt van de dingen die je NIET hebt gedaan.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Misschien iets rustiger aan doen… meer sporten, mediteren en nog iets gezonder eten. Af en toe weer eens een boek lezen. Geen studieboek maar een goede roman. Of een keer een mooie film helemaal uitkijken.

Wat is mijn grootste professionele prestatie? In ruim dertig jaar zelfstandig ondernemerschap heb ik veel ups en downs beleefd. De laatste jaren lijkt het erop dat ik het trucje goed begin door te krijgen en lopen alle zaken succesvol, mede dankzij de geweldige samenwerking met mijn vrouw Anne. Maar mijn grootste professionele prestatie is wellicht mijn flexibiliteit en doorzettingsvermogen geweest om vanuit uitzichtloze situaties steeds weer het roer om te gooien en iets nieuws te creëren vanuit het niets.

Welk beroep zou ik hebben in een volgend leven? Ik zou een van de allerbeste jazz/soul/funk DJs ter wereld zijn en daarnaast waarschijnlijk freelance binnenhuis architect. Of Tai Chi leraar. Of tour guide in Midden Amerika… Of nee! Bush pilot in Afrika! Eerlijk gezegd, ik heb geen idee. Er zijn zoveel leuke dingen om te doen. Het leven voert je vanzelf in de richting waar je passie ligt. En zo niet, dan moet je loslaten waar je zo krampachtig aan vasthoudt. Met een beetje vertrouwen vind je het dan vanzelf 😉

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg, in mijn stad? Op het terras van een chiringuito op het strand van Los Alamos bij ons om de hoek. In gezelschap van mijn vrouw, met een vers bereide portie espetos de sardinas en een klein biertje.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken, in mijn stad? Op dit moment restaurant Los Patios de Beatas in Málaga. Met de uitmuntende, moderne tapas en de meer dan 500 soorten wijn waarvan de meeste per glas te bestellen zijn, is dit een klein culinair paradijs. En nog niet ontdekt door de toeristen. Dus houd het alsjeblieft voor jezelf 😉

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Zonder twijfel mijn lieve vrouw Anne, zonder wie ik niet zou zijn wie ik nu ben. Haar onvoorwaardelijke liefde en haar onwankelbare vertrouwen in mij hebben gemaakt dat ik echt voor mijn passies kon en kan gaan.

Naar welk project, in de nabije toekomst, kijk ik uit? Mijn DJ en entertainment bedrijf SKYFLY Spain heeft een hele goede start gemaakt het afgelopen jaar. Dit ga ik de komende jaren verder uitbouwen. Ik zie het potentieel in de markt, heb allerlei ideeën over hoe we die markt gaan bereiken en wil binnen een paar jaar een belangrijke speler zijn in de trouwbranche en de evenementen business in Andalusië.

Welk rolmodel zou ik graag willen ontmoeten en spreken? Ik zou wel eens een goed glas wijn willen drinken met Morgan Freeman en Richard Gere en een keer een kroegentocht maken samen met Sting en Marcus Miller.

Ga ik pensioneren van dit werk en leven waar ik van houd? Never! Niet zolang ik gezond ben van lijf en geest.

Hoe kun jij contact met mij opnemen? Je kunt mij bereiken via de volgende websites:

http://www.skyfly.es http://www.sunshinetours-andalucia.eu http://www.reisgidsmalaga.nl http://www.doscortados.eu http://www.debergpoort.nl

Of mailen naar alexander.wijnen@gmail.com of bellen naar +34 635341872

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s