Passie Pensioneert Nooit voor Grace Bernardus

Wat is mijn grootste passie? Werken in mijn atelier, waar ik schrijf, teken, schilder en fotografeer.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Het besef dat ik geniet van de kleine en grote dingen in het leven. Zoals de ochtend begroeten en genieten van het uitzicht op het groen. Lekker eten met mijn familie en vrienden. Een vleugje van mijn lievelingsparfum. Thuiskomen van weggeweest om dan weer met mijn kat op schoot of naast mij in bed te lezen. Samen spinnend..

Wat is mijn grootste angst? Dat ik niet meer kan doen wat ik nu doe: leven en werken, mensen helpen en traplopen.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? Onderzoek en gesprekken met mensen.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Ik vergeet wel eens netjes te eten, volgens mijn huisgenoot en oud-huisgenoten. Als ik smak krijgen ze de rillingen..

Wat is mijn grootste valkuil? Dat ik de tijd vergeet als ik werk. Vooral als ik in mijn atelier ben. Balans vinden tussen zen en ren, want die is altijd zoek.

Wanneer zou ik liegen? Ik manipuleer beelden en teksten door ze soms ‘mooier’ te maken dan ze in werkelijkheid zijn. De waarheid manipuleren als het ware. Dat is toch eigenlijk liegen, denk ik.

Welk rolmodel heeft de grootste invloed op mij gehad? Niemand. Ik zoek het zelf wel uit. Maar ik kijk en luister naar mensen die hun passie en dromen volgen. En daar dan zoveel succes mee hebben, dat ze mij en vele anderen inspireren. Dat wil ik ook vinden, die ‘key to succes’.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? Opruimen en archiveren.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Overal en altijd als ik mensen spreek en fotografeer. En hen de hemd van hun lijf mag vragen.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Dat ik nooit stop met dat te doen waar mijn hart ligt. Want passie leven en werken is niet leef-tijd gebonden. Zodra ik daarmee stop, leef ik niet meer.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Ik zou wel eens wat langer willen zijn.

Wat is mijn grootste professionele prestatie? Daar groei ik naartoe. Het kan altijd beter.

Welk beroep zou ik hebben in een volgend leven? Dirigent van een symfonieorkest.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg, in mijn stad? Thuis, in bed.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken, in mijn stad? Ergens aan of op het water, van de rivier de Vecht. Of daar vlakbij, aan de Loosdrechtse Plassen.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Mijn echtgenoot.

Met wie zou ik in de toekomst graag willen werken? Met personen die bevlogen en met liefde hun vak uitoefenen. Die daar zo succesvol in zijn, dat ze hun invloed aanwenden om mensen en landen met elkaar te verbinden. Bewuste mensen die sterke benen hebben …, en in verbinding zijn met zichzelf. Met die personen wil ik samenwerken.

Naar welk project, in de nabije toekomst, kijk ik uit? Naar het fotoboek en de documentaire. En naar de lancering van mijn nieuwe website.

Welk rolmodel zou ik graag willen ontmoeten en spreken? Zoals gezegd, iedereen die zijn of haar werk met passie doet en succesvol is zou ik graag willen filmen of fotograferen. Diegene zou ik dan wel eerst voor moeten spreken of interviewen…

Ga ik pensioneren van dit werk en leven waar ik van houd? Ik ben al heel lang met pensioen, op zijn Zwitsers,.. Of wat anders gezegd, ik ga nooit met pensioen, omdat ik altijd doe wat ik leuk vind en daarom niet hoef niet te werken. (Confucius)

Hoe kun jij contact met mij opnemen? Via e-mail: info@gracebernardus.nl, of via GSM, 06 21 841 965 Mijn website http://www.vertelkracht.nl (in woord en beeld), wordt op dit moment gerenoveerd.

Ik zit op LinkdIn, Facebook en Instagram. Soms op Twitter.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s